Köteles vagyok a fogorvosommal elvégeztetni fogpótlást, miután kihúzta a rossz fogaimat?
Szóval a csonk már preparálva van és utána akarsz átmenni fogtechnikushoz?
Vagy kivehető pótlást szeretnél?
Normális fogorvos megkérdezi,hogy szeretnéd-e ezt és ezt a beavatkozást,ami ennyibe kerül,ha kéred.
Én is csináltatom a fogamat,minden lépés előtt elmondja,hogy a következő ennyibe fog kerülni,csinálja-e.
simán volt amire nemet mondtam,mert nincs rá keret.
Értem, az a baj, hogy eltávolított koronák után szinte kivétel nélkül mindig alakítani kell csonkokon, különben nem lesz precíz a pótlás, 1-2 éven belül leesik, alá/mellészuvasodik, begyullad a fog, stb., de ezt a fogtechnikusnak is tudnia kellene.
Beteg szájában pedig semmilyen beavatkozást sem végezhet fogtechnikus, tehát a különbözet gyakorlatilag a fogorvos munkadíja= a preparálás, ínykezelés, stb.
És foghúzás után érdemes várni pár hónapot, hogy az íny szépen begyógyuljon, így precízebb, szebb pótlás készíthető.
Addig ideiglenes koronákkal kell óvni a csonkokat, amit a fogorvos helyben megcsinál, bár ehhez az előtt kellett volna mintát vennie, hogy a régi pótlást eltávolította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!