Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A soproni fizetések mára...

A soproni fizetések mára mennyire érték utol az Ausztriait?

Figyelt kérdés
Én úgy hallottam bőven az országos átlag felett keresnek itt. Elképzelhető, hogy az ingázás miatt alig maradna meg több pénz mintha itthon dolgoznék?
2013. dec. 20. 00:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Alapvetően még nem érték el az osztrák átlagot, de magasabb mint a magyar. Sokan ingáznak, nekik megéri.
2013. dec. 20. 00:26
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Az lehet hogy egyes helyeken, egyes poziciokban a magyar atlag felett lehet keresni, de gondolj bele: Ausztriaban egy alap meloval meg Kelet-Burgenlandban (ami a fizeteseket tekintve a legtragyabb Ausztriai resz) is megkeresed a 900-950€ ami kb 3x annyi mint amit egy soproni gyarban kapsz. Hol autozol el ennyit ha csak a szomszed varosok, falvak egyikebe mesz? Raadasul ritkan megy valaki egyedul 1 autoval, akik egy helyen dolgoznak azok egyutt mennek es a benzint szetdobjak.

Sopronban pont ezert van tele pl az osszes vendeglatohely alfoldiekkel, meg nem szakmabeliekkel, mert a tozsgyokeres soproni mar evek ota kint dolgozik es 30 evesen hitelmentes haza, autoja van.

Arrol nem is beszelve hogy kint kapja a 13, 14 havi fizetest ami nagyon nem mindegy.

"egy soproni"

2013. dec. 20. 02:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Én soproni vagyok, bár már jó ideje nem lakok a szülővárosomban, viszont ismerősök, barátok, szülők elmondásai alapján azt kell mondjam, ég és föld van a soproni és az osztrák keresetek között, a soproni bérek semmivel sem jobbak az országos átlagnál. Nyilván a borravalós területeken azért többet lehet összeszedni, mint máshol. Viszont én nem nagyon tudnék hazamenni, mert munkát nem vagy csak protekcióval kapnék valami minimálbérnél alig többet fizetőt, az én szakmám egyáltalán nem keresett ott (ahol lakok sem igazán, mert elmaradott régió, de még mindig valamivel jobb a helyzet és jó állásom van).
2013. dec. 20. 10:31
 4/11 anonim ***** válasza:

Digo :

Milyen soproni gyárakról beszélsz? A 90-es években majdnem teljesen leépült az ipar, ma van a sörgyár, ami eleve nem túl nagy foglalkoztató, meg néhány apró üzem. Ja, meg gyertyagyár, ahol cikibb dolgozni, mint a Tescoban, de még oda is protekció kell.

2013. dec. 20. 10:33
 5/11 anonim ***** válasza:

Azert van meg nehany mukodo gyar. Hirschler, AVF, kenyergyar, Autoliv es az emlitett Sorgyar is.

Persze nem lehet osszehasonlitani a 90es evekkel, de mas hasonlo meretu varoshoz kepest nem allunk rosszul.

2013. dec. 20. 11:19
 6/11 anonim ***** válasza:

De, pont az az, hogy ha hasonló méretű városokhoz vetem össze, akkor azt kell mondjam, jelentéktelen az ipar. Ez persze nem biztos, hogy baj, mivel nyilván így a levegő is jobb, meg a szolgáltatásokban nagyobb pénz is van adott esetben.

Ami biztos, hogy az már nem lehetőség, hogy egy fiatal nem tanul semmi használható szakmát (és németül), és majd beáll a gyártósorra, mert ahhoz is nagy protekció kell, és éhbérért dolgozhat.

2013. dec. 20. 15:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyébként az általad felsorolt "gyárak" jelentéktelenek ahhoz képest, ami volt. Több olyan gyár is volt anno, amelyek több mint 1000 főt foglalkoztattak egyenként. Pl. Sotex, Vasöntöde.
2013. dec. 20. 15:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem régen sem volt olyan hűű de nagy életcél egy gyártósor mellett tengődni, max 90 előtt, akkor még meg tudott élni a melós is, ma már mindenhol minimálbér és hónapról-hónapra élés van a gyári betanított melósnak.

Nincs ez másként sem Sopronban sem máshol az országban, az Osztrák bérektől olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől.

2013. dec. 20. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Addig oké, hogy nem életcél a sormunka, viszont ahol van ipar, ott nem csak betanított munkások dolgoznak, hanem mérnökök és irodisták mindenféle pozícióban. De informatikus ismerősöm sincsen egy sem, aki Sopronban maradt volna, vagy Pesten, vagy Nyugat-Európában dolgoznak mind. Van egy ismerősöm, aki 3D modellezéssel foglalkozik, nevetséges bért kap Sopronban.
2013. dec. 20. 21:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Pf..semennyire. Nevetségesen kevés itt is a fizetés, minimálbért osztogatnak szinte mindehol, ahol meg nem, oda csak protekcióval lehet bekerülni. Senki, ne higgye, hogy Sopronban sokkal jobb élni egy itthon dolgozónak, mint akár egy Nyírbátorban dolgozónak. Itt is csak az él jól, akinek szerencséje van és ki tud menni az osztrákokhoz. Egyébként csak nyomor van errefelé is sajnos.:S
2013. dec. 20. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!