Akit kirúgnak az állásából, az állásinterjún bevallja, hogy az előző helyéről miért jött el?
Mindig megkérdezik, de nem látom ennek értelmét.
Úgysem mondod meg őszintén, de ha mégis, akkor is keresik a hátsó szándékot.
Pl. létszámleépítés volt. És a 10 főből miért pont magát bocsájtották el?
Nem vettek vissza gyes-ről? Miért? A kötelező? Biztos már előzőleg sem voltak Önnel megelégedve.
Hablatyol az ember valamit, ha akarnak bármibe bele tudnak kötni.
Ugyan nem fordult még velem elő, de találkoztam eseteivel annak mikor valaki nem mondja el, és sokszor szerintem értelmetlen hazudozni. Pl. ha gyanús hogy azért tettek ki, mert egy ismerőst kellett benyomni. Vagy ha start-kártyásként csak addig kellesz míg tart a kedvezményes időszak. Persze ezeket általában a munkáltató se árulja el, de attól még miért ne lehetne elmondani? Ha az éhkopp elkerülése a cél, akkor belemehet az ember hazudozásba, de akkor se mindig célravezető, ki tudja, lehet épp olyat keresnek aki 1. felismeri az ilyen szituációt 2. nem fél kimondani 3. nem kamuzik össze-vissza rövid távú sikerekért.
Ráadásul, ha megalázkodunk már az elején, azok vesznek majd fel akik eleve rabszolgát keresnek.
Na ezekről a dolgokról nem szól a tanácsadók fámája :)
Sajnos pedig muszáj megalázkodni, mert a munkáltatók 95 %-a azt várja el, és különben nem lesz munkád. Én nem venném ezt tragikusan, az ember diplomatikusan alkalmazkodik az alacsonyabb IQ-jú, de szerencsésebb helyzetben levő emberhez a saját sikerei érdekében, ennyi.
Az viszont biztos, hogy nem jó, ha elkezded szidni a volt főnököd. Még ha neked van igazad, akkor sem. Ugyanis az interjúztató a főnök helyzetéből néz mindent. Én azt sem mondanám, hogy kellett a hely egy ismerősnek, mert erre is egyből arra gondolna, hogy keresed a kifogásokat, és nem látod be a saját hibáidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!