Mennyire elképzelhető ez a jövőben?
Jelenleg az a realitás, hogy ha most Magyarországon élnél, akkor valószínűleg nagyon nehezen találnál munkát, mint oly sokan.
Lehet, hogy pont ezért is mentél el.
Én úgy gondolom, hogy az ország olyan súlyos válságban van, amiből 4-5 év alatt nem fog kilábalni, tehát hasonlóan nehéz lesz munkát találni a jövőben is. Ehhez jön még az, hogy aki hosszabb időre kiesik a magyar munkaerőpiacról, azt még nehezebben veszik fel bárhova, hacsak nem kifejezetten értékes a külföldön szerzett tapasztalata.
Én 8 éve hagytam el az orszzágot úgy, hogy mindenképp hazajövök max. 3 éven belül. Azóta kialakítottam itt is egy életet és mivel látom, hogy sajnos mi van otthon - mert sokat járok haza, de így tulajdonképpen turistaként még rózsásabban is látom a helyzetet -, vérzik a szívem, de nem tudok hazamenni. Pontosabban nem tudom feladni azt, amit itt megteremtettem.
Valóban nem lehet megmondani, hogy mi lesz 4-5 év múlva, ezért szerintem nem is így tervezz. Pár éven belül úgyis meglátjátok, hogy el tudjátok-e képzelni ott a jövőtöket, ahol most éltek, mert lehet, hogy az lesz a jó megoldás. De ha mindenképpen (és tényleg bármi történjen is) haza akartok menni, akkor végülis mindegy is, mert valahogy majd megoldod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!