Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire elképzelhető ez a...

Mennyire elképzelhető ez a jövőben?

Figyelt kérdés
Tudom, senki sem jós, hogy megmondja mi lesz a jövőben, de képzeljétek el az alábbi helyzetet. Jelenleg külföldön élünk, de 4-5 éven belül haza szeretnénk menni, és venni egy házat, otthon élni, dolgozni. Most egy logisztikai cégnél dolgozom mint raktáros, sokféle munkát ellátok, nem csak pakolós vagyok. Az elkövetkezendő években is raktárokban szeretnék dolgozni, ami nagy valószínűséggel sikerülni is fog, mert jól beszélek angolul, és tanulom a jelenlegi ország nyelvét is. Logisztikai ügyintéző végzettséggel, és 2 középfokú idegennyelv-tudással, talán (ezen még nagyon gondolkodom) gazdasági menedzsment diplomával, 4-5 év múlva mekkora esélyem lenne otthon elhelyezkedni? Kötekedős válaszoktól légyszi kíméljetek meg!
2013. dec. 10. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
Hasonló szituban vagyok, csak én gyárban vagyok. Úgy néz ki, hamarosan előléptetnek. Angol, német nyelveket beszélek, igaz én még csak most gondolkozom az egyetem elkezdésén. Egy viszont biztos. Előbb mennék el pizzafutárnak, és dolgoznék heti öt napot éjszakásban, mint hogy visszamenjek Magyarországra akármilyen vezető beosztás ígéretéért. De ha te úgy gondolod, hogy az neked jó, akkor sok sikert hozzá.
2013. dec. 10. 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Jelenleg az a realitás, hogy ha most Magyarországon élnél, akkor valószínűleg nagyon nehezen találnál munkát, mint oly sokan.

Lehet, hogy pont ezért is mentél el.

Én úgy gondolom, hogy az ország olyan súlyos válságban van, amiből 4-5 év alatt nem fog kilábalni, tehát hasonlóan nehéz lesz munkát találni a jövőben is. Ehhez jön még az, hogy aki hosszabb időre kiesik a magyar munkaerőpiacról, azt még nehezebben veszik fel bárhova, hacsak nem kifejezetten értékes a külföldön szerzett tapasztalata.

Én 8 éve hagytam el az orszzágot úgy, hogy mindenképp hazajövök max. 3 éven belül. Azóta kialakítottam itt is egy életet és mivel látom, hogy sajnos mi van otthon - mert sokat járok haza, de így tulajdonképpen turistaként még rózsásabban is látom a helyzetet -, vérzik a szívem, de nem tudok hazamenni. Pontosabban nem tudom feladni azt, amit itt megteremtettem.

Valóban nem lehet megmondani, hogy mi lesz 4-5 év múlva, ezért szerintem nem is így tervezz. Pár éven belül úgyis meglátjátok, hogy el tudjátok-e képzelni ott a jövőtöket, ahol most éltek, mert lehet, hogy az lesz a jó megoldás. De ha mindenképpen (és tényleg bármi történjen is) haza akartok menni, akkor végülis mindegy is, mert valahogy majd megoldod.

2013. dec. 10. 21:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Én ha már csak feleannyi fizetést kapnék otthon, mint itt most, már csomagolnék. Nagyon ragaszkodom az otthonhoz, a magyar nyelvhez, ahhoz, hogy a családot ne csak évi 2-3-szor lássuk. De ahogy a második hozzászóló is írta, nekem is már vérzik a szívem, hogy mi lesz majd, mikor itt kell hagynom ezt a szintén gyönyörű országot, ahol most élünk. Majd az idő eldönti, mi lesz. Köszi a válaszokat!
2013. dec. 10. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
szerintem ott van a kérdés,hogy "talán gazdasági diplomával". lássuk be,azzal lenne esélyed, a jelenlegi helyzettel aligha
2013. dec. 10. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem egy gazdasági diplomával, főleg külföldivel el tudnál helyezkedni Magyarországon. Szakmai tapasztalatod is van. Ugyanakkor sokkal kevesebbet keresnél, mint külföldön. Várd meg az elkövetkezendő négy év politikai és gazdasági fejleményeit, aztán dönts. Lehet, hogy nagyon hasonló helyzet fog kialakulni nálunk, mint most Putyin vezetése alatt Oroszországban van, csak jóval rosszabb gazdasági helyzettel.
2013. dec. 10. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhető, én mindenképp az IGEN-re fogadnék ha lehetne. Egyrészt sokaknak van középfokú nyelvtudása papíron. Aktív, külföldön is használt-gyarapított viszont keveseknek, ezt a cégek is tudják, és a legtöbb szektorban harapnak is rá. Minél több, annál jobb. Másrészt, tapasztalatod is lesz, amiben szintén jó pont lehet hogy külföldön szerezted, tehát valószínűleg nem azért mert a valakid ott valaki, hanem mert tényleg jól teljesítesz és érted a dolgodat. Harmadrészt, a diplomán ne csak gondolkozz, hanem csináld meg! Hajrá, ne a károgókra hallgass, komolyan nem értem hogy jön ide Putyin, de nem is akarom, addig jó míg az ember nem tömi az elméjét badarságokkal.
2013. dec. 10. 23:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat!
2013. dec. 11. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!