Bejelentettem a felmondásom, erre a főnököm azt mondta, hogy nem enged el. Lehet ilyet?
Most is éppen fogva tart a munkahelyeden?
Mert ha nem, akkor simán eljöhetsz.
Azt teheti meg, hogy nem enged el a felmondási időd lejárta előtt.
A felmondást nem kell aláírnia, ha nem veszi át tőled hivatalosan (2 példány aláírva, egyiket otthagyod neki, másikat ELHOZOD MAGADDAL!!!!) akkor simán ajánlott, tértivevényes levélben elküldöd a cég bejegyzett címére és kész. Ha nem veszik át az sem gond, kézbesítettnek tekintendő és érvényes.
Összefoglalva: Nem, nem teheti meg, hogy ne engedjen el. Szabad ember vagy, ott dolgozol ahol csak akarsz.
Csak annyit tehet hogy a felmondási időt ledolgoztatja veled, annál tovább nem tarthat ott.
Ha nem hajlandó átvenni a felmondási papírod vagy megkeresed a főnököd főnökét vagy elviszed HR-re(ha van) és ott kötelező átvenniük átvételi elismervény kíséretében, ha egyik sem megoldható marad a tértivevény.
Amikor nekem nem akarta főnököm aláírni a felmondásom kinyomtatott egy rakás felmondólevelet és beállítottam egy nagyobb megbeszélésre ami a főnököm és az ő felettesei között zajlott és elkezdtem nekik osztogatni. Fél perc alatt volt olyan aki aláírta azzal a feltétellel hogy egy hónapig még rendesen végzem a munkám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!