Mit jelent, ha a munkaszerződésemben az van, hogy nem dolgozhatok azonos tevékenységű vagy hasonló tevékenységű vállalatnál felmondásom után két évig?
Mondjuk a hasonló tevékenységű az nem tudom, mit jelent... Mármint eléggé szubjektív, mi a hasonló.
Versenypiaci korlátozásnak hívják, azt hivatott megakadályozni, hogy a szaktudásod másik, velük versenyben álló vállalatnál kamatoztasd, vagyis a konkurenciát erősítsd.
Arra kell figyelni, hogy milyen a jogszabályi környezet, és akkor innentől az én tippem: nem elfogadható, ha nem kompenzálják valamivel, hogy hátrányos helyzetbe hoznak. Standard ilyenkor, ha kifizetik arra a két évre a munkabéredet. Ha nincs ellenszolgáltatás, akkor jó eséllyel érvénytelen a korlátozás, vagyis nem kell betartanod.
Ha helyzet van, ügyvédet (munkajogászt) célszerű megkeresni vele, szerződéssel együtt, és megmondja.
Ez velem is aláíratták. Aztán kirúgtak, és benne volt a felmondásomban, hogy felmentenek a titoktartás alól. Akkor nem is értettem, hogy mi az egésznek a lényege.
Szerintem ne foglalkozz vele. Ha esetleg máshova mész dolgozni, a főnöködnek ne mondd meg semmiképp, hogy milyen céghez. Amúgy sincs hozzá semmi köze. Egyébként meg ha meg nem mérnökként dolgozol, nincs is jelentősége. Nálunk mindenkivel aláíratták, fent dolgoztam a pénzügyön. Hát mit tudtam én, hogy mit, hogyan gyártanak? Én aztán biztos nem árultam volna el szakmai titkokat a konkurenciának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!