Miért hagyta ott előző munkahelyét? -kérdésre mit érdemes válaszolni az állásinterjúkon?
Ha intézményvezetõ voltál, most meg szociális munkàs szeretnél lenni, akkor indokold úgy, mintha ez beleillene a karrieredbe...
-Túl sok stresszt okozott az intézmény vezetése, és a munkáltatói feladatokból adódó terhek, szeretnél most kézzel foghatóbb munkát végezni- Így az interjúztató megért, hisz õ is fõnök, ráadásul nem tekint majd túlképzettnek/konkurenciának.
Korrekt munkahelyen meg sem kérdezik.
Nyilván oka volt. Ha meg ők rúgtak ki, mert nem voltak veled megelégedve, akkor azt meg úgysem fogod megmondani.
Engem gyes-ről nem vettek vissza. Teljesen vétlen voltam, de tényleg.
És amikor interjún ezt elmondtam, volt, aki konkrétan közölte velem, hogy ezt nem hiszi el, mert a törvény így-úgy. Hja, német vezető, azt hiszi ebben az országban ezt nem teszik meg? Ne magából induljon ki.
Én azóta azt szoktam mondani, hogy a spanyoloknál válság van (ezt mindenki tudja), és mivel én voltam a spanyolos kontakt, ezért sajnos el kellett búcsúznunk egymástól. (A spanyol válságról én nem tehetek.)
Szerintem ezt jobban beveszik.
Nem kell agyon ragozni, én azt mondanám a helyedben, hogy leépítések voltak, és közös megegyezéssel inkább tőled váltak meg, mert a kollégáidnak családja volt, így szolidárisabb. Ennyi.
Intézményvezetőként nem volt kapcsolatod kliensekkel, betegekkel, gondozottakkal, és hiányzott, helyette sok volt az adminisztratív teendő, amivel nem tudtál azonosulni.
Szociális végzettségem is van, de eü.-ben dolgozom, én megmondanám az igazat.
A felsőbb vezetőkkel nem egyezett az értékrended, az különböző elvek alapján gondolkodtatok, más mentalitású, beállítottságú emberek voltatok, ilyesmik talán burkoltan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!