A munkahelyeteken mennyire számít a szaktudás?
Kérdésem motiválója az a tény, hogy az én munkahelyemen abszolút a protekciózás a lényeg. A közvetlen főnökömnek kinevezett személy nálam alacsonyabb képesítésű és alacsonyabb iskolázottságú és ez rám nézve enyhén szólva eléggé megalázó. Az illető csupán a protekciója alapján az ami. Ennek a ténynek vagy "jelenségnek" nemcsak én vagyok az áldozata, a sértettje, hanem egy másik kolléganő is, aki ezt nem tűrte el és inkább lelépett. További konkrét példa ugyancsak a munkahelyemről: egy már 20 éve itt dolgozó, tanult, képzett, nyelveket beszélő kolléganőt az új "nagy főnök" kirúgott mondvacsinált ürüggyel, hogy az illető helyére nevezze ki a szeretőjét, aki messze alulmaradt a kirúgott, tanult kolléganő képességeitől.
Mindezeket látva valószínű, hogy legközelebb azt a kérdést fogom feltenni, hogy érdemes-e egyáltalán tanulni, továbbképeznie magát bárkinek is, amikor ilyesmik megtörténhetnek és nem lehet tenni semmit arra hivatkozva, hogy a főnökök tkp. akármit megtehetnek azzal az indokkal, hogy azt alkalmaz, akit ő akar....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!