Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki egy nagyvállalat...

Ha valaki egy nagyvállalat igazgatója akar lenni, ahhoz milyen diploma kell?

Figyelt kérdés
Meg mi a multicégek által legkeresettebb, legjobban fizetett végzettség?
2013. nov. 29. 16:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

a multicégek által legkeresettebb, legjobban fizetett végzettség - a nagyon jó informatikus (BME- Vill. Kar Informatika)

"Ha valaki egy nagyvállalat igazgatója akar lenni" - és nem a tudásért szeret tanulni, a képességeit a lehető legmagasabb szintre fejleszteni, akkor könnyen a híd alatt találja magát.

2013. nov. 29. 16:44
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Multi igazgatója valszeg nem leszel, hacsak te nem alapítasz egy vállalkozást, ami multivá lesz. A multiknál általában nem szokás igazgatót váltogatni, ha igen, akkor meg megvan rá az emberük már előre.

A diploma kérdése attól is függ,h mi az adott cég profilja és mire van szüksége. De egy ideje az infósokat elég jól megfizetik, még a sok tapasztalattal nem rendelkezőket is, nameg a gazdasági ügyekkel foglalkozó fejeseket.

2013. nov. 29. 16:58
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Kell egy gazdasági diploma, meg egy cég profiljába illő végzettség (pl. ha gépipari cég, akkor gépészmérnök; elektronikai cég - villamosmérnök/informatikus stb.)
2013. nov. 29. 19:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Ki kell, hogy ábrándítsalak, ahhoz, hogy egy nagyvállalat igazgatója lehess, ahhoz születni kell.

Jelenleg Magyarországon nagyon sok nyelveket beszélő, diplomás, tapasztalt szakember van, aki nemhogy nem lett igazgató, de még munkát sem nagyon talál.

Sajnos nagyon sok már a diplomás ember, és kevés az állás, legnagyobb százalékban ismerősökkel töltik be.

Szerintem az informatikus eléggé elcsépelt, gépészmérnök legyél inkább, őket jobban keresik.

De adj lejjebb az igényekből, mert nagy csalódások fognak mér érni.

2013. nov. 29. 21:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Ehhez nem kell diploma, csak akkor ha alkalmazotti pozíciót pályázol, ha te építed fel a vállalatot a 0 ról, akkor a kutyát se érdekli milyen diplomád van.
2013. nov. 30. 13:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Na most összezavarodtam, akkor ha szerzek egy gazdasági diplomát akkor hogyan tovább, elmegyek egy kis céghez papírtologatónak, aztán hogy építem akkor ezzel fel a céget? Meg hogyan alapítsak céget, ha lediplomáztam a havi 120 ezer forintos fantasztikus kezdőfizetésekből? Azt nem hinném, hogy csak születni kell, szerintem biztosan van olyan, hogy valaki a legiskolázottabb a cégnél és akkor ő lesz a nagygóré. De nem tudom, azért kérdezem..
2013. dec. 2. 01:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Ha meg ismeretség kérdése, akkor hol kell ismerkedni, ahol valaki vezető beosztású emberekkel össze tud barátkozni?
2013. dec. 2. 01:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem csak olyan helyek vannak, ahol papírokat kell tologatnod és 120 kezdőfizut kapsz, vannak ennél sokkal komolyabb lehetőségek, amelyek jobban is fizetnek. De ahogy fentebb írták ebbe kb. születni kell, mert arra,h ismeretlenül/ismertség nélkül felvesznek vhová dolgozni és egyszer majd vezérigazgató leszel nem nagy az esély, nullához közeli. Főleg úgy, ha ilyen jellegű kérdéseid vannak. Több jólmenő vállalkozást is egy nagyon jó ötlet indított el, pl. Facebook, szal nem feltétlen muszáj,h legyen rohadt nagy kezdőtőkéd (persze anélkül jóval nehezebb), mert ha tényleg jó ötleted van, akkor lehet találni támogatókat.
2013. dec. 2. 12:12
 9/12 anonim ***** válasza:

A születni kell alatt azt értem, hogy apád legyen befolyásos ember, aki benyom egy vállalathoz. Pl nálunk a város polgármesterének a fia tesiszakos diplomával egyből egy állami cég vezérigazgatója lett nettó 1,5 millás kezdőfizetéssel.

Most az, hogy te alapítasz egy céget, és az nagyvállalat lesz, annak elég kicsi az esélye, de egy közepes méretű magyar vállalkozásban a főnök azért nem keres már rosszul.

De ahhoz kell egy jó ötlet, merészség, vásárlóerő és alaptőke.

Ezek hiányában sajnos csak alkalmazottnak mehetsz el, és jelenleg egy diplomás, nyelveket beszélő ember jó ha megkapja a nettó 200-250.000 forintot alkalmazottként.

2013. dec. 2. 19:23
 10/12 A kérdező kommentje:
És mi van ha valaki miközben végzi a felsőoktatási dolgát, belép egy pártba és heti pár órát cédulákat gyűjt és szór ki? Akkor lesz tök könnyen ismeretsége mindenféle születés nélkül és ha végez tuti állással várják, nem?
2013. dec. 2. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!