Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A tanárokat kiszolgáló személy...

A tanárokat kiszolgáló személyzetnek mikor lesz béremelés?

Figyelt kérdés
Vagy azoknak jó a minimálbér?

2013. nov. 25. 12:54
 1/3 anonim ***** válasza:
A tanárokat eltartó melósoknak lesz ?
2013. nov. 25. 12:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Gondolom 2060-ban talán kapunk.
2013. nov. 25. 20:20
 3/3 anonim válasza:
Az úgynevezett technikai közalkalmazottakra gondolsz? Mert az érintene sokak között engem is. Sajnos nem tudom a választ, de ideje lenne már. A mi érdekünkben nem harcol egy érdekképviselet sem, csak annyira vagyunk jók, hogy csendben végezzünk el minden háttér' munkát. Én az első félévre még csak a tavalyi 108 ezer garantált bérminimumot kaptam. Annyit sikerült elérnem, hogy júliustól már nekem is jár a 114 ezer. Pedig D5 a besorolásom, rendelkezek a munkakörömhöz előírt középszintű végzettséggel, sőt felsőfokúval is. Azt a választ adta a pénzügyesünk, hogy nem garantált mindenkinek a garantált bérminimum. Be lehet számítani az összegbe az alap illetményen felül más tételt is, így a plusz végzettségemért kapott munkáltatói döntésen alapuló részt is számoljam hozzá, akkor majd kijön a 114 ezer. Utána érdeklődtem és olvastam pár helyen, de én ezt a verziót nem találtam sehol. Csak azt olvastam, hogy minden munkáltatóra és 8 órában dolgozó, szakvégzettséggel bíró munkavállalóra érvényes a törvény, ami kötelező és garantált minimál összeget ír elő, konkrétan 114 ezer, és január 1-től. Bérkompenzáció már nincs, és mivel úgymond benyeltek 6000Ft-ot a plusz 10-emből, az első hat hónapban havi bruttó 8500 forinttal, júliustól pedig havi bruttó 2500 forinttal kapok kevesebb utalást mint 2012-ben. Tehát az idei bérem összességében 66 ezerrel lesz kevesebb. Amúgy nem tartom béremelésnek, ha az inflációt követik. Az én esetem meg egyenesen bér csökkentés, reál értékről nincs értelme beszélni. Mi erről a véleményetek?
2013. nov. 26. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!