Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel tényleg nem...

Érettségivel tényleg nem lehet normális munkát kapni, vagy ez csak a gyerekeket a tanulásra rávevő fortélyos mendemonda?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok?
2013. nov. 23. 16:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/146 A kérdező kommentje:

"- jól fizet

- keveset kell dolgozni

- nem kell hozzá komoly végzettség

Na ebből KETTŐT választhatsz!"

Tehát ha ebből a másodikat és harmadikat választom, akkor arra milyen melók vannak? A jól fizetős részt meg okosan az odébb vonatozással lehet megoldani, arra gondoltam.

2013. nov. 24. 22:36
 42/146 anonim ***** válasza:
100%

Ausztriában sem dobálják a pénzt csak úgy a semmittevő végzettség nélkülieknek, amikor van helyi, aki anyanyelvi szinten beszéli a németet vagy olyan bevándorló (magyar, lengyel, szlovák, bárki), aki a rendes fizetésért a belét kidolgozza.

Ismerek olyat, aki átjár, jól keres, de nem a seggecskéjét vakargatja, megdolgozik minden egyes euróért keményen. Igen, van pénze, de azt nem napi pár órás irodai láblógatással és kávézgatással keresi.

Komolyan, te trollkodsz itt??? Mert nem hiszem el, hogy valaki ilyen álomvilágban él. A 11 éves gyerekem is jobban képben van a világban és tudja, hogy ingyen a nagy semmiért nem kap semmit.

Az osztrákok nem fognak tőled hasra esni, mert nem hiszem, hogy anyanyelvi szinten beszéled a németet, vagyis irodai láblógatós munkát nem fognak rád bízni.

Sőt, külföldön még keményebben kell bebizonyítod, hogy jobb vagy, mint a helyi. (én is külföldön élek, de nem Ausztriában)

Egyszerűbben kifejezve: a lusta, tanulatlan ember nem kell sehová. Vagy kapd össze magad és tanulj, hogy komolyabb munkát rád bízhassanak (az érettségi önmagában nem elég), szerezz szakmát vagy piacképes diplomát, vagy emeld fel a popód és gürizz mint az állat szorgalmasan, különben maradsz Mucsarögöcse-alsón közmunkásnak és örülhetsz, ha a segélyért kiküldenek az árokpartra kaszálni és kuncsoroghatsz anyádéktól pár forintot.

2013. nov. 24. 23:28
 43/146 anonim ***** válasza:
100%

"Hát hogy mittudomén adatrögzítés, vagy valami óraleolvasó, postás, ülni és ha csörög a telefon valamit be kell diktálni, szórakozóhelyen pohárszedő meg ilyenek."

Ezt most olvastam, te jó atyaég, hány éves vagy, 8?????

Telefonon valamit bediktálni: anyanyelvi szinten beszélsz németül???? Mert én baromi jól beszélek angolul, nagyon jól mentek az interjúk, de most vért pisálok amikor hívnak az ügyfelek és már gyomorgörcsöm van, ha megcsörren a telefon az asztalomon, mert nagyon nem a nyelviskolában megszokott szép lassú és sablon szövegekkel bombáznak. És meg kell oldanom, különben a helyemre van 20 helyi ember...

Adatrögzítő, pohárszedő..... szerinted ezekért dobálják a százeurósokat amiből itthon úri módon megélsz????? Mi egy bolygón élünk egyáltalán?????

2013. nov. 24. 23:35
 44/146 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mennyit keres Bécsben egy pohárszedő, egy postás vagy egy vízóraleolvasó? Ezek szerint jó ha érettségi mellett van valami szakmád. Akkor melyik az a szakma ami nem robotolás hanem laza munkavégzés és 8 óra jó hangulatú munkával tisztességesen lehet Pozsonyban, vagy Bécsben keresni?
2013. nov. 24. 23:56
 45/146 anonim ***** válasza:
84%

Én sem tudom, hogy konkrétan mennyit keresnek, de ha tinglitangli munkáért sokat fizetnének, akkor nem gondolod, hogy nagyon sokan is szeretnék azt csinálni? És miért pont rád bíznák? Még nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy anyanyelvi vagy felsőfokú szinten beszélsz-e németül.

Mondd már meg, hogy ha odamész egy interjúra, hogyan bizonyítod be, hogy jobb/szorgalmasabb vagy mint a többi 2746 jelölt és téged kellene hogy válasszanak?

Amúgy meg hiába keres többet egy osztrák postás a magyarnál, ha ott dolgozol hétfőtől péntekig, akkor ki is kell ott venned egy lakást. Az pedig baromi sokba kerül ám. És egy postás fizetéssel elég kis lyukra telik majd.

Arra pedig ne számíts, hogy összeszedsz valami szakmát, aztán a vizsgák után egyből kapsz egy jól fizetős láblógatós pozíciót, amivel kihúzhatod nyugdíjig kényelmesen.

Én jelenleg 9-4.30-ig dolgozom elég korrekt fizetésért, amiből meg lehet élni, persze nem leszek ebből milliomos, de jut amire kell. Sőt a munkaidő is kedvező, 4.35-kor már szinte üres az iroda.

Ehhez viszont előtte éveket kellett güriznem, olyan szakmai tapasztalatot kellett összeszednem, hogy itt azt mondták, hogy igen, ez az ember kell nekünk a helyi emberek helyett, szükségünk van arra,ami a fejében van. De a kedvező munkaidő ellenére nem kávézgatok, az ebédemet is az asztalnál dobom be, ezt az időt végigdolgozom.

Sehol nem lesz olyan amit te szeretnél. Főleg külföldön, ahol vagy olcsóbbnak kell lenned a helyieknél, vagy szorgalmasabbnak, vagy tapasztaltabbnak/okosabbnak. A te hozzáállásoddal úgy látom, hogy egyik sem megy...

2013. nov. 25. 00:33
 46/146 A kérdező kommentje:
Azt hittem, hogy csak megtanulsz egy szakmát, akkor simán megy minden mint a karikacsapás Nyugaton. Sőt, némi leleményességgel még az érettségivel is fel lehet törni jó pozícióba. Nem úgy van, hogy külföldön munkaerőhiány van és ott nem 2700 ember jelentkezik egy állásra, hanem a cégek versenyeznek a szakképzett munkaerőért?
2013. nov. 25. 00:47
 47/146 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
2013. nov. 25. 00:52
 48/146 anonim ***** válasza:

Jó, hogy más tud ezen röhögni, én inkább a képem kaparom szét ekkora tájékozatlanságon.

Nem, nyugaton van k..rvasok helyi munkanélküli, persze egyik helyen több, másik helyen kevesebb. És van egy rakás román, lengyel, ukrán, magyar, szlovák és bármilyen más nemzetiségű, akinek vagy van nagyon jó szakmai tapasztalata, nyelvtudása ezért talál állást, és van egy rakás képzetlen szerencsétlen, akit vagy átvágnak (javaslom olvasni a face-en a különböző külföldi magyarok csoportjait, minden hétre jut egy síránkozó bajbajutott) és pénz nélkül hazakullog, vagy a beáll a szalag mellé rabszolgamunkát végezni annyiért, hogy ki tudja fizetni a a kis lyukat, amit bérel, és esténként majszolja a konzervkaját.

Még egyszer leírom: képzetlen, tanulatlan, lusta ember nem kell sehol. Még nyugaton sincs akkora munkaerőhiány, hogy kellene nekik ilyen ember. Szorgalmas szakemberek, akik beszélik az adott ország nyelvét, azok találhatnak állást és kereshetnek jól.

2013. nov. 25. 01:01
 49/146 anonim ***** válasza:
Könyörgöm áruld már el, hogy hány éves vagy, fiú/lány és hogy hol élsz. Csak annyit, hogy Budapesten, kisvárosban vagy falun.
2013. nov. 25. 01:05
 50/146 A kérdező kommentje:
Nem kell kinevetni a másikat mert nem járt minden országban. Egyébként is, azt hiszem pont a németeknél ha állampolgárságot szerzel, munkanélküliség esetén egy éven keresztül havi 1000 euró segély jár és sokan magyarok ezt használják ki, Magyarországra ebből úri módon lehet egy évig ellenni. Meg állandóan azt olvasom az álláshirdetéseknél, hogy külföldre keresnek alapfokú némettel magyar szakmunkásokat. Na akkor ki él álomvilágban??
2013. nov. 25. 01:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!