Téli közmunkaprogramm! Behivtak közmunkára, nemsoká letelik az 1. hónap, utánna mehetünk iskolába. Az iskolát hogyan tudnám megúszni? (bővebben lent)
Nem irigyellek. Ez ami itt folyik közmunkaprogram címszó alatt már nagyon röhejes :D
Megúszni, nem tudom, ha nem mész el erre a csodás "tanfolyamra" és ez miatt törölnek a nyilvántartásból, de akkor a juttatástól is elesel, ha járna. Nem hangzik túl megerőltetőnek, ha meg fizetnek is érte, akkor el lehet ott ücsörögni.
Én is hasonlót kérdeztem pár napja, lehurrogtak, hogy finnyás, beképzelt, lusta stb vagyok, mert nem akarok közmunka programban részt venni.
Közben voltunk az önkormányzatnál, a helyzet a következő:
Az állam bácsi kiadta a munkaügyi központoknak, hogy az összes munkanélkülit hívja be közmunkára. Az összeset!!! Ugyanis mi van, ha elfogadod? Akkor nem vagy munkanélküli. Ha meg nem fogadod el, akkor törölnek, szintén nem vagy munkanélküli. Hurrá, munkanélküliségi probléma megoldva. A mi falunkban 200 embert hívtak most be!!! Az már cseppet sem érdekli őket, hogy mondjuk egy ekkora faluban nincs ennyi feladat, és az önkormányzat is miből fizeti ki az embereket?
Az a lényeg, hogy ne legyél tartósan munkanélküli, mert akkor megint jár neked valami segély, illetve ha mégis alkalmaz valaki, akkor sokkal több kedvezmény jár utánad, és ezt most el akarják kerülni. Konkrétan ezt az önkormányzatnál mondták. Szóval nálunk simán leírták a papírra, hogy túlképzett, és nem tudnak munkalehetőséget kínálni, és visszaküldték a munkaügyi központnak. Mondjuk nem lesznek érte megdicsérve, szerintem, de nem értem az állam hogy gondolta, így áthárítani a problémát az önkormányzatokra!
Először is, nem az öki hív be, az csak +szervezi a közmunkát, hanem a munkaügyi kp.
A tanfolyammal jobban járnál, mert addig is jó helyen vagy,és nem kell odakint fagyoskodnod, az utcán, árokparton, az ökinél,
én elvégeztem mát több hasonló tanfolyamot, mint pl. Vízkárelhárító, de nem volt nehéz, pár oldalt kellett +tanulni, a vizsgán puskázni is lehetett, segítőkészek voltak, az oktatót.
Igaz a sikeres vizsgáért járó 75ez.ft.os dijjat +nem kaptuk meg, de Nov.végéig az is meg lesz.
Te tudod, ki rúgni nem fognak, a reg.ból, hanem ki közvetitenek közmunkára, márc.végéig, és Dec.Jan-ban szétfagytok majd, a hideg ködös xar időben.
egyébként nekem is küldtek közvetítőlapot, okt.utolsó napján, én nem vállaltam el, mondván ennyiért nem éri meg, voltam már eleget az idén dolgozni stb.
És megértették, nem töröltek ki, de cserében megigértem hogy nem tartok igényt az f.h.t-ra, segélyre, az amúgy se járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!