Jár a szabadság?

Figyelt kérdés
12órás munkarendben dolgozok, egyik héten 3,másik héten 4napot. Szabit nem vettem még ki. Nemrég kaptam egy állásajánlatot, és 2napra rá már próbanapon voltam. Ma tudtam meg hofy felvesznek. Fel kell mondanom hogy egy számomra kedvezőbb munkám lehessen. De a rendes felmondás 30nap. Mit tudok tenni, amivel nem sértek szabályt? Jár nekem szabi? Kivehetem egyben hogy ezzel gyakorlatilag ne kelljen még egy hónapig ott dolgozom? Mit tehetek?
2013. nov. 21. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:

"Mit tudok tenni, amivel nem sértek szabályt?"

Közös megegyezés való felmondás (egész pontosan a munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel), és megállapodtok, hogy nincs felmondási idő. A közös megegyezésbe elég sokmindent ki lehet kötni, például azt is, hogy a munkáltató eltekint a felmondási idő ledolgozásától.

"Jár nekem szabi?"

Igen. Az a munkarendtől függetlenül jár.

"Kivehetem egyben hogy ezzel gyakorlatilag ne kelljen még egy hónapig ott dolgozom?"

Elvileg a szabid 75%-ával a munkáltatód rendelkezik, csak 25%-át veheted ki szabadon. Viszont amit nem vehetsz ki, azt ki kell fizetnie.

2013. nov. 21. 18:52
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi
2013. nov. 21. 20:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha felmondasz, a hátralévő szabadságaidat kötelesek egyben kiadni. Szóval ha ebben az évben még egyáltalán nem vettél ki, elég valószínű, hogy az utolsó egy hónap alatt már be sem kell menned.
2013. nov. 21. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!