Magas végzettségem van de nem kapok állást a szakmámban vagy csak nagyon alulfizetettet kapnék ha elvállalnám. Más is van ezzel így?
Hát, legalább hívnak.
Én pont úgy vagyok, mint te. 2 felsőfokú nyelvtudás, 7 év tapasztalat, diploma. A környéken hiába pályázok állást, nem is hívnak. Egyszer írt nekem egy igen kedves fejvadász egy válaszlevelet:
"Sajnos olyan emberrel töltötték be az állást, akinek a szakmai önéletrajza jobban megfelelt, mint az öné."
Erre már bedühödtem, és válaszoltam neki, hogy nem tudom mi kivetnivalót talált az önéletrajzomban, de akkor mondja meg, mert azon a területen szeretnék fejlődni.
Felhívott, és azt mondta, hogy bruttó 180.000 ft-ot fizetnek, és megfelel nekik egy érettségizett kezdő is, ezért be sem hívtak, mert nekem az nyilván nem lenne elég.
Eldöntötték helyettem. Jó, m? Bár akkor nem tudom, miért nem így szólt a hirdetés, mert kértek diplomát.
Pedig a közelben elvállalnék ilyen jellegű munkát, akár 200.000 ft-ért is. De nem hívnak, ezért. Ha meg Pestre kéne ingáznom, hiába fizetnek ott kétszer annyit, ha a különbözet pont elmegy a benzinre.
Igen, megy itt mindig a duma, hogy a magyar lakosság nem mobil. De ilyen fizetések és ilyen benzin meg albérletárak mellett hogy is lehetnél az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!