Behívtak közmunkára, de nem akarok menni?
6 hónapja járt le a GYES-em, de elvagyunk anyagilag, 2 kicsi gyerek, meg a háztartás, igazából nem is keresek állást. Hol az egyik beteg, hol a másik, úgyis kirúgnának mindenhonnan, nagymama nincs.
Már semmilyen juttatást nem kapok, a tb-t is magam fizetem. Erre behívtak közmunkára, takarítani. 2 diplomám van, meg 2 nyelvet beszélek felsőfokon. Most ez komoly, hogy én menjek el 48 ezer bruttóért takarítani? Jól fog kinézni az önéletrajzomban, tényleg.
Na, meg úgy elképzelem a sok sznob milliomost, az utcára nem mehetek majd ki ezek után, ha látják, hogy az árkot gyomlálom a házuk előtt.
Nem lehet valahogy megfűzni őket, hogy hagyjanak ezzel engem békén?
Azt írták, hogy törölnek a munkanélküliek sorából, ha nem jelenek meg. Azaz a későbbiekben, ha munkaadó foglalkoztatni akar, nem kapja meg a munkanélküliek után járó kedvezményt.
"egy sima szakmám informatikába
Pedig állítólag, az informatikusok könnyen elhelyezkednek jól fizetett állásokba is. Mondják ezt a szakmabeliek is.
Akkor nem mész.
Amúgy el tudom képzelni milyen két diploma lehet ennyi ésszel....
Már nincs közmunka, közfoglalkozatás van.
A két diplomához képest(amire vered a melled) elég egyszerűen fogalmazol.
Milyen az a 48 ezres bruttós közfoglalkoztatási bér? gondolom a 47 ezres nettó kifizetésére gondoltál a 8 órás melónak,mert a 4 órásé bruttó 39.000.
Nem merem a mellem egyáltalán. Csak éppen nem értem, hogy az állam hogy meri venni a bátorságot, hogy berendelje embereket hozzájuk méltatlan rabszolgamunkára, amikor nem kértem tőlük semmit?! Ha még kapnék segélyt, akkor megérteném, de nem kapok a világon semmit. Igen, a férjem bevállalta, hogy segíti a családot, amíg a gyermekek nem lesznek akkorák, hogy ne babysittert kelljen fogadnom, ha valamelyik beteg. Igen, tudom, hogy sok nő már fél éves gyerek mellől kénytelen elmenni dolgozni. Azért mert én nem ezek közé tartozom, nem kell rögtön gyűlölködni.
Mégis mi volt az a megnyilvánulásom, ami alapján iskolázatlannak tűnök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!