Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Behívtak közmunkára, de nem...

Behívtak közmunkára, de nem akarok menni?

Figyelt kérdés

6 hónapja járt le a GYES-em, de elvagyunk anyagilag, 2 kicsi gyerek, meg a háztartás, igazából nem is keresek állást. Hol az egyik beteg, hol a másik, úgyis kirúgnának mindenhonnan, nagymama nincs.

Már semmilyen juttatást nem kapok, a tb-t is magam fizetem. Erre behívtak közmunkára, takarítani. 2 diplomám van, meg 2 nyelvet beszélek felsőfokon. Most ez komoly, hogy én menjek el 48 ezer bruttóért takarítani? Jól fog kinézni az önéletrajzomban, tényleg.

Na, meg úgy elképzelem a sok sznob milliomost, az utcára nem mehetek majd ki ezek után, ha látják, hogy az árkot gyomlálom a házuk előtt.

Nem lehet valahogy megfűzni őket, hogy hagyjanak ezzel engem békén?

Azt írták, hogy törölnek a munkanélküliek sorából, ha nem jelenek meg. Azaz a későbbiekben, ha munkaadó foglalkoztatni akar, nem kapja meg a munkanélküliek után járó kedvezményt.

2013. nov. 19. 21:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

# 9/10

Közmunkában nem kell.

2013. nov. 19. 23:12
 12/20 anonim válasza:
46%

"egy sima szakmám informatikába

Pedig állítólag, az informatikusok könnyen elhelyezkednek jól fizetett állásokba is. Mondják ezt a szakmabeliek is.

2013. nov. 20. 01:20
 13/20 anonim ***** válasza:
31%

Akkor nem mész.

Amúgy el tudom képzelni milyen két diploma lehet ennyi ésszel....

2013. nov. 20. 04:45
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Informatikus szakma az semmi! Valóban el lehet helyezkedni infóval nagyon könnyen ha valaki olyan szinten van vele. De ahhoz illik legalább 2 program nyelvet betéve ismerni és ALKALMAZNI és hasonlók! Az, hogy valakinek van egy OKJ szakma a kezébe, mint "informatikus" és tudja kezelni a szgépet ne adj isten még ki is tud cserélni egy HDD-t a gépbe, szgép üzemeltető és iroda programokat is tudja használni ez ma már alap!!! Nem is értem, hogy ezek az emberek miért hívják magukat informatikusnak mikor nem is azok!!!
2013. nov. 20. 07:04
 15/20 anonim ***** válasza:
47%
Nekem is jelenésem lesz a munkaügyiben, kíváncsi leszek, kapok-e valami hasonló "jó" ajánlatot. Elnéztem az elmúlt napokban, ide a városszéli magánházas övezetbe is jutott belőlük egy 10-es csoport, akik az utcát söprögették, ennyire nem tudják már hova tenni őket.
2013. nov. 20. 09:25
 16/20 szemerey válasza:
44%

Már nincs közmunka, közfoglalkozatás van.

A két diplomához képest(amire vered a melled) elég egyszerűen fogalmazol.

Milyen az a 48 ezres bruttós közfoglalkoztatási bér? gondolom a 47 ezres nettó kifizetésére gondoltál a 8 órás melónak,mert a 4 órásé bruttó 39.000.

2013. nov. 20. 16:59
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem merem a mellem egyáltalán. Csak éppen nem értem, hogy az állam hogy meri venni a bátorságot, hogy berendelje embereket hozzájuk méltatlan rabszolgamunkára, amikor nem kértem tőlük semmit?! Ha még kapnék segélyt, akkor megérteném, de nem kapok a világon semmit. Igen, a férjem bevállalta, hogy segíti a családot, amíg a gyermekek nem lesznek akkorák, hogy ne babysittert kelljen fogadnom, ha valamelyik beteg. Igen, tudom, hogy sok nő már fél éves gyerek mellől kénytelen elmenni dolgozni. Azért mert én nem ezek közé tartozom, nem kell rögtön gyűlölködni.

Mégis mi volt az a megnyilvánulásom, ami alapján iskolázatlannak tűnök?

2013. nov. 20. 18:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Házidokival iratsz igazolást, h alkalmatlan vagy rá (mondjuk asthma), és igy nem esel el a havi 22 ezertől
2013. nov. 21. 17:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tb-ét is maga után fizeti, akkor nem kap fht-ét, nincs mitől elesni.
2013. nov. 21. 18:51
 20/20 anonim ***** válasza:
58%
Eddig ilyet nem csináltak és nem is tehettek meg. Nem kötelezhettek senkit. Nem tudom, hogy mostanában miért lehet ilyesmiről olvasni... Jogszerűen nem tehetik. Én éveken át FHT-n tengődtem és nem küldtek közmunkára. Nekem kellett magamtól elmenni. Egyébiránt igaza van a többieknek, miszerint FHT nélkül már így sem igazán van mit veszíteni. :-(
2013. nov. 30. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!