Ma voltam "fiatal titkárnőt keresünk" állásinterjún - Csak nekem tűnik furának az állás, vagy ez normális? Bővebben lent.
22 éves vagyok, netes hirdetésre jelentkeztem, fényképes önéletrajzzal, behívtak állásinterjúra - vagyis egy kávézóban találkoztam a "főnökömmel" (aki egy 20 év körüli srác), 5 perc beszélgetés után elmentünk az "irodába", ami egy panelház valahanyadik emeleti bérelt lakása volt...
Ott a "főnököm" előadta:
-Nincsenek ügyfelek, csak ketten dolgozunk (vagyis nem találkozunk emberrel...)
-Netes munkát kell végeznem (online kereskedelem, régiségeket, vagy miket kell fényképeznem, és feltölteni netre, iratot rendezni, könyvelni, majd vevőkkel mailezni, utalásokat intézni, bankba, postára járni...)
-Ne reklámozzam hol dogozom.
-Naponta fizet, 8 órás munkáért 5000 Ft-ot kp-ban.
Szerintetek ez nagyon gáz, vagy csak nekem fura?
Alapvetően szerintem itt páran túl sok filmet néztek.
Egyszerűen arról van szó, hogy szerződés nélkül, feketén akarnak dolgoztatni. Ezért nincs szerződés, ezért nincs utalás, hanem kp a kezedbe és ezért ne reklámozd hol dolgozol.
Én ilyen melót a helyedben csak akkor vállalnék el, ha az a 20x5,000=100,000 ft konkrétan létszükség kérdése lenne, de akkor innentől kezdve nem az igazi nevem használnám céges ügyekben (hanem pl. Kovács Évát...), mert a régiség biznisz kicsit sántít nekem.
Prostitúciótól és egyéb dolgoktól én nem félnék, azt nem így szokás csinálni. Egy 20 éves "simlis" cégvezető meg nyilván nem egy 40 éves szottyadt titkárnővel akar együtt ücsörögni nap mint nap, csak ezért keresett fiatal titkárnőt.
Miért? Hányan lettek volna a lakásban, nyolcan?
Ha egy kezdő vállalkozó szeretne egy asszisztenst/titkárnőt maga mellé, akkor miért gyanús hogy csak ketten lennének?
Ha nem érdekel a munka, akkor meg ne vállald el. Úgy is lesz más jelentkező, aki nem paranoiás és kapva kap ezen a lehetőségen. Szerintem elhangzott minden pro és kontra érv. Most már neked kell döntened.
Köszönöm a válaszokat!
Persze az állásinterjún elhangzott, hogy egyikünk sincs kapcsolatban :)
Szakmailag a titkárnői végzettségemre, és a gépírásra volt kíváncsi.
Én is kicsit az "erotikus munkától" tartok, és sosem hallottam még olyan munkahelyről, ahol "csak ketten dolgozunk, nincs munkatárs, és nincsenek ügyfelek".
Tehát a "vevők" csak postán kapnának meg az árút, miféle kereskedelmi cég az, ahol nincs személyes átvétel?!
Ezen kívül jól hangzik az egész, gyakorlatilag havi 100.000 Ft-ot kapok zsebbe (és biztos fizet), ez a munkabér szerintem jónak számít.
Azt egyből mondta, hogy a nevem seholsem szerepelhet (ATM-nél nem kérik, postán nem kérik), a munkahelyi neten még a mail címembe sem léphetek be!
A srác normálisnak tűnik, kedves, intelligens, de csak a keresztnevét mondta (kissé fura hogy semmit sem tudok róla).
Lemaradt, hogy a főnökömnek állítólag van főnöke (a tulaj), de őt csak a bevétel érdekli, soha sem jön ide, nem is találkozom vele, szóval a 20 éves srác szabad kezet kapott mindenben.
Ez az állítólagos tulaj is érdekes, ha egyáltalán létezik.
Matekból sosem voltam jó, de belegondolva irdatlan mennyiségű pénznek kell mozognia, számomra ez is fura...
100 nekem, legalább 100 a srácnak, tulajnak gondolom minimum 200, albérlet, rezsi, számlaköltségek, srác autója (árúszállítás).
Eddig minimum 500 tiszta haszon kell!!! 25%-os nyereséggel számolva havi 2 millióért kell eladni, és a postaköltség szerintem még 1 millió (ami persze visszajön), de akkor is HAVI 3 MILLIÓNAK KELL ÉRKEZNIE gondolom egy sima bankszámlára.
Jól számoltam, szerintetek ez reális?
Szerintem túl sok pénznek kellene mozognia, és nincs olyan bank amelyik ne adná ki a navnak az ügyfelet...
Ha valakinek ténylegesen a munka az első, márpedig egy komoly cégnél ez a legfontosabb, akkor nem aszerint fognak munkatársat választani, hogy mennyire feszes az alkalmazott teste...
Meg persze szabadon dönthet mindenről és nagy pénzekről egy 20 éves kis suhanc.
Egy valódi cégnél nem kell rejtegetned a nevedet, azt, hogy hol dolgozol. Ilyen nincsen.
Ahhoz pedig végképp semmi köze nem lenne, hogy éppen kapcsolatban vagy-e...
A fekete munka egy dolog, de itt már olyan szinten sunyiban megy az egész, hogy másról is szó van.
Ja és nem kell egy interjúhoz 10 embernek találkoznia, de nem is kettesben szokás egy panellakásban egy fiatal lánnyal. Miért nem maradtak a kávézóban?
És nem, nem nézek túl sok filmet, de pont ez az, hogy rengeteg fiatal lányt be lehet csapni, rá lehet venni dolgokra, mert nem elég elővigyázatosak. Nagyon sok példa volt már erre.
Kérdező, persze neked kell tudni, hogy mi fér bele, de ez biztosan nem egy tisztességes munka és valami van mögötte.
Apád fas.szát!Nem a filmek matt mondjuk,Szerintem neked kéne felébredned!
Kérdező! Ez tuti valami maffia.Ha ennyire titkosított ez az egész,neved sehol nem szerepelhet,a mailedbe sem léphetsz be..nem lepődnék meg,ha egy idő után eltűnnél. Szerintem hagyd a francba, ha jót akarsz magadnak.
Ha nem szabad reklámoznod, akkor leírhatnád a munkahely nevét :D :D
Nem feltétlenül szexmunka, de hogy nem tiszta az biztos.
Rossz esetben mész velük együtt a sittre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!