Szim44 kérdése:
Milyen gimnáziumba (szakközép, fősuli, egyetem) kell mennem ha bankban szeretnék dolgozni?
Figyelt kérdés
13 éves vagyok és azt mondták hogy az sokat keres...milyen suliba kell mennem ahhoz hogy "kitanuljam" (vagy valami ilyesmi)2013. nov. 12. 22:06
1/7 anonim válasza:
Nem mindegyik keres sokat, az én banki ismerőseim a minimálbérhez közelit keresik. Amúgy lehet szakirányú középsuli, v okjs képzés v fősuli is, de olyan ismerősöm is van akinek semmi ilyen jellegű végzettsége nem volt úgy is felvették, bár az takarékszövetkezet volt.
2/7 anonim válasza:
Közgazdaságot, matematikát kell leginkább tanulni. A gimnázium nem annyira számít, ott a matek talán.
Érettségi után érdemes pénzügyi elemző vagy alkalmazott matematikus szakra menni.
3/7 anonim válasza:
BCE - gazdaságelemzés és utána tudsz menni biztosítási és pénzügyi matek mesterszakra, vagy pedig matek szakra. Gimiben a matekra nagyon hajts rá mert kelleni fog, ezen kívül az érettségi tárgyakra is, mert nem könnyű bekerülni.
4/7 anonim válasza:
Mármint a matekot a gazdaságelemzés alapszak helyett értem.
5/7 anonim válasza:
Banki ügyintézőnek elég egy érettségi és a FEBI képzés azt viszontlátás.
Ha pl. fiókvezető(fiókigazgató) munkakörre gondoltál ott már azért felsőfokú pénzügyi végzettség kell.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2013. dec. 29. 13:27
7/7 anonim válasza:
Közgazdasági szakközépbe lenne érdemes elmenni, és utána még egy közgazdasági egyetem (úgy valószínűbb, hogy felvesznek, mert érteni fogod a dolgokat sokkal jobban, mint egy gimis). Vagy egy sima gimnázium, esetleg nyelvi előkészítős (+1 nulladik év, amikor szinte csak nyelvet tanulsz, ha van nyelvvizsgád, az nagyon sokat számít).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!