Gyógypedagógus fizetés, új pedagógus bértábla. Érdemes jövőt erre építeni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok. Friss leszek a munkaerő piacon( igaz, iskolás éveim alatt diákmunkásként dolgoztam), úgy alakult az életem hogy két szakmával nyitok: gyógypedagógus és egy más terület, okj-irodai munka, pénzügyi ügyintézői terület, de csak 54-es okj számmal. Mindkettő szakterület nagyon érdekel, furcsa módon...hiába teljesen más! Most végzek a főiskolán, 23 éves vagyok, előttem az élet, munkát kell keresnem....Szeretnék minél hamarabb a saját lábamra állni, és ha már sajnos elrontottam a pályaválasztást annyiban, hogy olyan végzettségeket szereztem, ami nem top kategóriás fizetéssel jár. Szeretnék egy állást, amiből legalább magamat el tudom tartani valahogyan... :( Besorolás szerint okj-vel kb eleinte minimálbér körül kapnék kezdőfizetést, állami szférában, de pár év gyakorlattal ebben a szakmában megpróbálhatok máshol elhelyezkedni, ahol az államinál magasabb bér kereshető, nyilván ebben benne van a kockázat, hogy nem úgy sül el ahogy terveztem. Másik opció,hogy gyógypedagógusként helyezkedem el, eltávolodom az okj pénzügyi végzettségemtől, és valószínűleg jó ideig biztosan közalkalmazott leszek valahol, viszont esetükben éppen most történt némi béremelés( 100 ezer forintot eléri a kezdő gyógypedagógus bére? próbáltam kisilabizálni...)...nem túl rózsás a helyzetem, de amíg a pedagógia hivatás, addig a versenyszéfárban talán pár év alatt fel tudom küzdeni magam a másik, okj-s végzettségemmel... Melyiket érdemes választanom, ha a racionális szempontokat nézem? Sajnos tudom hogy 18-20 éves fejjel nagyon rosszul döntöttem, de nem szeretnék emiatt egész életemben hátrányba kerülni. Aki hasonló munkakörökben dolgozik, és leírja a véleményét a helyzetéről, nagyon megköszönöm. Talán egy kívülálló jobban tud segíteni, vagy más szögből látja a helyzetemet, azért fontos most döntenem, mert a két szakma nem összeegyeztethető, így nem mindegy, merre indulok el. Előre is köszönöm! ( Azt az opciót tudom, hogy hülye vagyok, hogy erre nem előbb gondoltam, dehát aki tudja hogy meg fog botlani egy kőben....nem oda lép...ezen már próbálok nem keseregni)2013. nov. 6. 19:12
1/1 anonim válasza:
Én azt szűrtem le a szavaidból, hogy a GYP-t egy rossz döntésnek érzed. Ha nem így van akkor bocsi.
Viszont ha igen, akkor semmiképpen ne azon a területen helyezkedj el. A gyógypedagógia nem csupán egy szakma, hanem hivatás (a különbséget remélem érzed) és nagyon fontos hogy szívvel lélekkel tud csinálni és egész életedben szeressed, amit csinálsz. Ha ennek gátját érzed, abban hogy kevés a pályakezdő fizetés és lassan lehet a bérkategóriákon átevezni, akkor inkább légy merész és válaszd a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!