Van-e esélyem visszakapni a munkámat?
A munkahelyemen ( Kereskedelem ) 3 és fél éve dolgoztam.
Ünnep előtt egy nappal váratlanul leváltottak a kasszából.( Ez egy erős forgalmú nap volt )
Behívták az irodába, és közölték velem, hogy érkezett egy vevői panasz rám, ezért közös megegyezéssel felmondanak.
Olyan zavart és meglepett voltam, hogy szólni sem bírtam.
A legrosszabb történt, aláírtam a papírt.
A vevői panasz, a vezető ismerőse részéről volt.
Úgy gondolom, hogyha a panasztevő nem a panaszkönyvbe ír, ez nem bizonyítható.
Szeretném visszakapni a munkahelyem.
Van-e esélyem rá?
Egész más a két dolog...
Ha ők mondanak fel, akkor felmondási idő, végkielégítés stb.
Közös megegyezésnél pedig semmi nem jár.
Esélyed csak akkor lehet, ha bíróságra mész, és próbálod bizonyítani, hogy nem nyújtottak kellő felvilágosítást a felmondás módjáról, és úgymond nyomást gyakoroltak rád, hogy írd alá. De szerintem ez egy hosszú, bonyolult folyamat lenne, és a végkimenetel sem biztos.
Lehet kicsit nyers leszek, de jól átvertek téged. Egyébként ez annyira átlátszó: ki akartak rúgni és csak egy ürügy kellett, hogy elküldhessenek végkielégítés és felmondási idő nélkül. Ha jól tudom a végkielégítésen kívül a munkáltatónak adnia kell 14 nap fizetett szabadságot, hogy új munkahelyet kereshess. Azzal, hogy aláírtad a közös megegyezéssel járó felmondást erről mind lemondtál.
Egyet tehetsz: tanulsz az esetből és legközelebb nem hagyod magad befolyásolni meg persze átnézed a Munka Törvénykönyvét, hogy milyen jogaid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!