Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Na, kinek mit hozott a közmunk...

Na, kinek mit hozott a közmunka-program?

Figyelt kérdés
Mindenki utcaseprösködik?
2013. nov. 5. 19:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%
Nekem szebb, gondozattabb parkokat, játszótereket hozott. Köszönöm a közmunkában dolgozók erőfeszítéseit.
2013. nov. 25. 09:27
 22/28 anonim ***** válasza:
66%
Nekem jót hozott a program, kifejezetten egy mentőöv volt a teljes feladás és depresszióba merülés utolsó pillanatában. Van egyetemi diplomám, okj végzettségem, viszont szakmai tapasztalatom semmi. GYES-en voltam az elmúlt években és hiába kerestem munkát már több mint egy éve esélyt se kaptam sehol. Takarítónőként dolgoztam, megjártam a poklot is mikor jött ez a lehetőség. Mikor a munkaügyben mondták, hová közvetítenek ki és milyen munkára, azt hittem rosszul hallok. Percekig alig bírtam megszólalni. Egy minisztérium háttérintézményébe kerültem, ott aztán mikor mondták, hogy ha bár kevés pénzért de a szakmámban dolgozhatok és tanulhatok tapasztalt kollégáktól, komolyan mondom majdnem elsírtam magam annyira hihetetlen volt. Ha nincs ez a program, talán soha nem kapok esélyt, hogy a szakmámban tapasztalatra tegyek szert és elinduljak a szakmai fejlődés útján s végre beírhassam az önéletrajzomban, hogy van gyakorlatom, méghozzá egy komoly helyen.
2013. dec. 1. 12:34
 23/28 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon gáz, ami most van. Szemetet szedünk a hidegben, de több időt töltünk fedett helyen, melegedőben (ami nem baj). úgy érzem jórészt haszontalan időpocsékolás az egész. A szocializmusra emlékeztet.
2013. dec. 1. 13:56
 24/28 anonim válasza:
36%

tegnap 12:34-es

Ezt jó volt olvasni, örülük neki hogy neked jót hozott!

2013. dec. 2. 14:13
 25/28 anonim ***** válasza:
86%

Én túl vagyok az 1 hónap közmunkán,és ma kezdődött a "suli".

Értem a lényeget mit akarnak kihozni ebből az egszből,de még most is értelmetlennek tartom.Annak én is örülök,hogy valakinek ez szakmai fejlődéssel jár,de sajnos ez az én esetemben nem mondható el.

Megszényenítő és megalázó dolog ez.

Papíron el vannak tüntetve a munkanélküliek,javúlt a statisztika,de nagyon nem ez a helyzet.

60-an kb 70 félét mondtak.

Ez a program nem vezet sehova,mert semmiféle továbbjutási és boldogulási esélyhez nem vezet.Én nagyon borúsan látom ezt,és erre meg van az okom is.

Ahelyett,hogy munkahelyeket teremtenének,megmagyarázzák,hogy te azért vagy munkanélküli,mert nem tudod magadat eladni a piacon,roma vagy,nem jó a munkaképességed ,nem tudsz jól számolni,írni,olvasni,nem érted a lényeget,egyszóval selejet vagy és most majd megtuningolják 4 hónapra az önbizalmad,hogy már pedig te igenis vagy valaki,igenis tudsz majd 8 általánossal adott esetben munkát találni.

Ezek kifogások,üres szavak.Az ég egy adta világon semmi haszon nincs ebből.Főleg nem a közmunkásnak.

Kapsz 50 ezret aztán fogd be a szád,alázkodj meg ennyiért,csináld az alja melót,ülj vissza 60 éves fejjel az iskolapadba,mert tuti,hogy csak ezzel vannak a bajok.

Munkahely kell!!!!!!!Nem oktatás,meg tréning,meg alapkompetencia fejlesztés,mert 4 hónap múlva újra csak lesznek munkanélküliek.

2013. dec. 2. 16:22
 26/28 anonim ***** válasza:
86%
Na, végre beiskoláztak! Kitöltettek velünk egy általános iskolai szintű tesztet, aztán meg kisebb csoportokra bontottak minket és különböző feladatokat kellett megoldanunk. Csak 4 óra volt a foglalkozás.
2013. dec. 3. 21:05
 27/28 anonim ***** válasza:
79%
12-01 12:34-es vagyok. Két hét után már sajnos nem látom olyan rózsásan a dolgokat. Nem kapok segítséget, türelmetlenek és lekezelőek velem az irodában. Hiába igyekszem tanulni és jól dolgozni, olyan mintha másod, sőt harmadrangú munkatárs lennék. Az igazgatónő is úgy beszél velem, mint valami retardálttal. Közfoglalkoztatottnak lenni, egyenlő megtűrt idiótának lenni. December 16-a van, de a novemberi bérünket se kaptuk meg, pedig max 10-ig utalni kelett volna. Kor és gyerek utáni szabadság nem jár, juttatások nincsenek, túlóra van, pénz nincs, persze fizetésünk a minimálbért nem éri el. Mi amolyan másodrendű állampolgárok lettünk, az új rabszolga-kaszt, vagy mi. Hová lehet még az embert kizsákmányolni?
2013. dec. 16. 19:17
 28/28 anonim ***** válasza:
58%
Ti is túlóráztok? Megfizetik? Mert nekem nem, és van, hogy 1,5-2 órát is túlórázok és olyan feladatokat is rám sóznak ami nem lenne az én munkaköröm.
2013. dec. 21. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!