Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudtok jó állást, amiből meg...

Tudtok jó állást, amiből meg lehet élni? Jövőre leszek 8. -os és már gondolkodok milyen iskolába menjek.

Figyelt kérdés
Szeretek rajzolni, szépen is tudok.Országos versenyeket nyertem stb. Szeretek kézműves dolgokat csinálni, sportolni is egészen jól tudok, bár ebből nem hiszem hogy megélhetnék. Szeretek főzni, apukám ( szakács volt ) azt mondta nagyon tehetséges vagyok. Szívesen vagyok az alsós gyerekekkel hiszen nagyon szeretem a kicsiket, nagyon aranyosak. Gondolkodtam már óvónő, szakács, cukrász, tanító szakmákban. Bár egyikből sem lehet rendesen megélni.

2013. nov. 4. 16:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mindjárt megjelennek a legyél gépészmérnök válaszolók.

Abból valóban ma meg lehet élni (ha nem is olyan fényesen, de legalább lesz munkád).

Viszont mire Te végzel, ki tudja, mi lesz az országban. Lényegében szakácsokra és óvónőkre is szükség van, csak ma ilyen sz@r a helyzet, hogy még viszonylag jó diplomával, szakmával se lehet normális munkát, fizetést kapni.

Ha van tehetséged a rajzoláshoz arra is elindulhatsz, esetleg menj gimibe, akkor még nem szakosodsz, ott is lehet faktokra járni, bár ha nem biztos a továbbtanulás, akkor egy szakközép jobban jöhet.

2013. nov. 4. 16:38
 2/13 anonim ***** válasza:

Hiába mondanám, hogy pénzügyesként milyen jól meg lehet élni - van olyan cég amelyik átlag felett fizet, míg olyan könyvelőiroda is, ahol minimálbérért gürizhetsz napi 10-12 órákat. Úgyhogy nagyon fontos olyat választanod, amihez kedved és tehetséged is van.

Nemcsak az a lényeg, hogy jól megélj majd a munkádból (persze fontos a pénz is), hanem hogy legyen egyáltalán munkád. Szakácsokat pl, külföldön is keresnek, amerre én lakom szakácsként előbb el tudtam volna helyezkedni feleannyi nyelvtudással, mint a magyar mérlegképes papírommal. Animátorokat is kerestek szállodákba gyerekek mellé. Úgyhogy ha van bármilyen terved, hogy később külföldre menj, vagy szeretnél valami olyan szakmát, amivel ha otthon nem tudsz megélni akkor legyen esélyed másfelé menni, akkor a legjobb a szakács vagy a cukrász.

Érettségid mindenképp legyen, arra figyelj, ne csak szakmát szerezz.

Amint befejezted a sulit még érdemes lenne (akár munka mellett) belekezdeni egy OKJ-s képzésbe, pl. dajka vagy hasonló. Minél több lábon állsz, annál nagyobb az esélyed, hogy lesz munkád.

2013. nov. 4. 17:28
 3/13 anonim ***** válasza:

Cáfolnám az előzőt, okj-t ne csinálj, ablakon kidobott pénz, sehol nem veszik számításba.

Én is pénzügyes vagyok, hacsak nem a fővárosban laksz, ezzel sem lehet elhelyezkedni, és egyáltalán nem fényes a fizetés.

Legyél logopédus vagy gyógytornász, elég nagy a hiány, ha vállalsz magánórákat, abból jól meg lehet élni.

2013. nov. 4. 20:57
 4/13 anonim ***** válasza:
Vegyük sorra a dolgokat, közgazdászokból a matek része nem telített, a menedzserekből, marketingesekből meg turizmusosokból van már túl sok. Pénzügy és számvitel, alkalmazott közgazdász, gazdaságelemző, biztosítási és pénzügyi matematika, ezek matekos szakok és nem fogják ezeknél a szakoknál minimálbérérrel kiszúrni a szemed, persze egyetemi oktatásról beszélek nem arról, hogy okj pénzügyi szakügyintézővel elmész titkárnőnek hanem kockázatelemző, portfólióelemző leszel meg hasonlók. A szakmák is jók, ha jó vagy benne, ha jó fodrász, asztalos vagy és hatalmas az ügyfélköröd akkor meggazdagszol, ha rossz akkor elmész valahova 80 ezerért gürizni. A mérnököknek jó lesz szerintem 10 év múlva is, gépész, mechatronikai, villamos, logisztikai mérnökökre ( nem hiszem, hogy 10 év múlva nem lenne elektromosság, vagy sorozatgyártás, gyárak pl. :DDD) viszont az építész, környezet mérnököknek vagy műszaki menedzsereknek nehezebb elhelyezkedni. Informatikusoknak is jó (programtervező informatikus, mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus). Írtad a művészi dolgokat, művészi szakokra nem érdemes menni, rettentő nehéz elhelyezkedni pl. grafikus, fotográfus diplomával kivéve ha van ismerősöd aki berak valahova, ezek ilyen hobbi szakok, ipari tervező mérnök egy fokkal jobb, de azzal is nehezebb munkát találni. Bölcsész, agrár, társadalomtudomány szakokra nem érdemes szintén menni. Orvosnak is érdemes menni, szakorvosokból mindig van hiány. Természettudományból a matek, fizika jó, ha mondjuk jó mesterképzést választasz hozzájuk (pl. alkalmazott matematika) vagy ha tantárgyként akarod oktatni. Pedagógus szakokra is mehetsz (Tanító, Óvodapedagógus) de gondolom tisztába vagy vele, hogy őket itthon nem fizetik meg, külföldön más a helyzet.(ja igen és a nyelvtanulás se elhanyagolható, kicsit se...2 nyelv minimum középszinten már szükséges sajnos)
2013. nov. 5. 21:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Lemaradt 1-2 apróság, gyógyszerész, vegyészmérnök, nem vettem végig minden szakot azért, de ebből kb. a vegyészmérnök ami említésre méltó aztán lehet eszembe jut még valami. Remélem elég jót soroltam fel, amiből kiválaszthatod az érdeklődésednek megfelelőt.
2013. nov. 5. 21:33
 6/13 anonim ***** válasza:

[link]

Még egy link, ahol meg tudsz nézni minden szakot. De a statisztikákra ne nagyon alapozz.:D

2013. nov. 5. 21:41
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. nov. 6. 18:42
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem tudjátok hogy külföldön, bárhol mennyit keresnek a tanárok, óvónők?
2013. nov. 6. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem elsődlegesen ne állásokban gondolkodj, hanem elsajátítandó készségekben. Pl. az önfegyelem, a nyelvtudás vagy az emberismeret, az emberekkel való diplomatikus bánásmód már nagy előnyt jelenthet.
2013. nov. 6. 18:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Gondolkozhat állásokban, utána meg utánajár úgy is, hogy milyen személyes kompetenciák és végzettségek szükségesek hozzá. Magában azzal, hogy diplomatikus bánásmódja van nem tud sokat kezdeni vagy elhelyezkedni. Egyébként skandináv országokban, németországban nagyon jól keresnek(2500 euró, norvégiában kb. 10-15 ezer korona), viszont az ilyen liberálisabb országokban nagyon rosszak a gyerekek.(más kérdés, hogy már itthon se szentek)
2013. nov. 6. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!