Tudtok jó állást, amiből meg lehet élni? Jövőre leszek 8. -os és már gondolkodok milyen iskolába menjek.
Mindjárt megjelennek a legyél gépészmérnök válaszolók.
Abból valóban ma meg lehet élni (ha nem is olyan fényesen, de legalább lesz munkád).
Viszont mire Te végzel, ki tudja, mi lesz az országban. Lényegében szakácsokra és óvónőkre is szükség van, csak ma ilyen sz@r a helyzet, hogy még viszonylag jó diplomával, szakmával se lehet normális munkát, fizetést kapni.
Ha van tehetséged a rajzoláshoz arra is elindulhatsz, esetleg menj gimibe, akkor még nem szakosodsz, ott is lehet faktokra járni, bár ha nem biztos a továbbtanulás, akkor egy szakközép jobban jöhet.
Hiába mondanám, hogy pénzügyesként milyen jól meg lehet élni - van olyan cég amelyik átlag felett fizet, míg olyan könyvelőiroda is, ahol minimálbérért gürizhetsz napi 10-12 órákat. Úgyhogy nagyon fontos olyat választanod, amihez kedved és tehetséged is van.
Nemcsak az a lényeg, hogy jól megélj majd a munkádból (persze fontos a pénz is), hanem hogy legyen egyáltalán munkád. Szakácsokat pl, külföldön is keresnek, amerre én lakom szakácsként előbb el tudtam volna helyezkedni feleannyi nyelvtudással, mint a magyar mérlegképes papírommal. Animátorokat is kerestek szállodákba gyerekek mellé. Úgyhogy ha van bármilyen terved, hogy később külföldre menj, vagy szeretnél valami olyan szakmát, amivel ha otthon nem tudsz megélni akkor legyen esélyed másfelé menni, akkor a legjobb a szakács vagy a cukrász.
Érettségid mindenképp legyen, arra figyelj, ne csak szakmát szerezz.
Amint befejezted a sulit még érdemes lenne (akár munka mellett) belekezdeni egy OKJ-s képzésbe, pl. dajka vagy hasonló. Minél több lábon állsz, annál nagyobb az esélyed, hogy lesz munkád.
Cáfolnám az előzőt, okj-t ne csinálj, ablakon kidobott pénz, sehol nem veszik számításba.
Én is pénzügyes vagyok, hacsak nem a fővárosban laksz, ezzel sem lehet elhelyezkedni, és egyáltalán nem fényes a fizetés.
Legyél logopédus vagy gyógytornász, elég nagy a hiány, ha vállalsz magánórákat, abból jól meg lehet élni.
Még egy link, ahol meg tudsz nézni minden szakot. De a statisztikákra ne nagyon alapozz.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!