Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megteheti ezt a munkáltató?

Megteheti ezt a munkáltató?

Figyelt kérdés
4 hónapot dolgoztam és nem hosszabitották meg a szerződésemet ezért elküldtek.Találtam másik munkát már kb.1 hónapja ott dolgozok,a bolt közben bezárt és csinált leltárt és nekem is küldött egy levelet ha akarok akkor részt vehetek a leltárban vagy küldhetek vkit helyettem is.én nem mentem el mert találtam munkát ,meg ha nem tartottak meg és kirugtak akkor miért hív meg a leltárra?na mindegy nem is ez a lényeg hanem nagy hiány lett és fejenként akik ott maradtak fizetnek 40-45 e ft.tegnap beszéltem a volt munkatársammal és ő kérdezte hogy hogy nem jöttem be mire mondtam neki hogy dolgozok akkor minek menjek meg már lezárt dolog volt nekem a bolt.és még annyit kérdeztett miért nem jöttem be és írtam alá a leltár eredményét és nem válaltam felelőséget.erre szintén ezt válaszoltam és annyit mondott hogy erzsike aláírta az én nevemben meg mások nevében is hogy tudomásul vettük a hiányt.gondolom majd küldenek egy papírt hogy ennyit meg ennyit vesznek le a kártyámról.lehetséges ez???igaz a szerződéskor aláírtam hogy a leltárért felelőséget válalok de a szerződésben az is benne van ha hat hónapom meg van.ilyenkor mit tehetnek ők és mit én?? bocsika ha kicsit hosszura sikeredett a mesém
2009. nov. 15. 07:23
 1/2 anonim válasza:
100%

Amikor leszámoltál akkor elszámoltál a munkáltatóval, szerintem utólag ezt nem teheti meg. Akkor kellett volna leltárt tartani. Mi a bizonyíték, hogy a hiány akkor keletkezett, amikor ott voltál,és nem azóta. Ne vállald el hogy te írtál alá, ilyenkor ne legyen barátság, aki aláírta még felel okirat hamisításért is, hogy mer valaki ilyet csinálni, hogy más helyett aláír valamit, főleg amikor anyagi dolgokról van szó.

Mégis hogy gondolod, hogy a volt munkáltató csakúgy levesz egy összeget a számládról, mindenféle végrehajtási határozattól függetlenül. Nevetséges dolog utólag ilyenekkel fenyegetőzni. Nehogy hagyd magad, neked biztosan nem kell fizetned, azt pedig még most közöld a munkáltatóddal, hogy te semmit nem ismertél el, és nem te írtad alá a leltárt, és fenyegesd meg feljelentéssel a hamisítás miatt,hátha a fejéhez kap.

2009. nov. 15. 07:40
 2/2 anonim ***** válasza:
Hihetetlen. Pofatlan disznok, ne hagyd magad. Ha mar x honapja nem vagy ot, semmi kozod hozzajuk. Fenyegesd meg oket perrel fene az arcukat.
2009. nov. 16. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!