Mit válaszolnátok a következő állásinterjús kérdésre? (Közgazdász pozíción kérdezték. Megdöbbentem)
Ez baromság :)
Amúgy nem biztos, hogy "eredményt" akartak hallani, hogy találd ki, hogy lehet ez, inkább lehet olyan válaszra számítottak, hogy az agysebész tévedett..
ez egy hülye kérdés.
tettek még fel olyan kérdést:
Ki vagy mi?
Illetve adtak legót, hogy rakjam ki legó segítségével, hogyan képzelem el magam a szervezetben?
Mindenesetre megdöbbentem. Közgáz diplomával lassan fél éve vagyok munkanélküli. Olyan érzésem van, hogy díszmajom voltam.
Sajnos amióta bejött az a foglalkozás, hogy HR, ilyen hülyeségekkel traktálják az embert, és ez alapján döntik el, hogy kit vegyenek fel. Az a kérdés, hogy akkor minek járt az ember egyetemre, és miért tanult? Kb. 20 állásinterjún voltam életemben, ebből egyetlen egyen kérdeztek szakmai kérdéseket. Kész röhej az egész.
(Egyébként én is beszoptam a kérdést, nem esett le, hogy az anyja.)
Olvastam ilyen cikkeket egyébként, hogy mivel sokkolják a jelentkezőket, hogy a személyiségét teszteljék. Pl.
Milyen dinoszaurusz lennél?
Mi lennél inkább fogas, vagy szekrény?
Ezek a kedvenceim. Mert, hogy a személyiséget nézik. És? Lehet, hogy nem adok jó válaszokat ezekre a kérdésekre, de mondjuk etetnem kell 2 gyereket otthon, és nem érdekel, hogy monoton a munka, ellátom lelkiismeretesen.
Engem legutóbb belsős állásinterjún azzal utasítottak vissza, hogy túl jó vagyok hozzá, az én tapasztalatommal nem lenne nekem kihívás.Ja, mert otthon lenni munkanélküli segélyen, az kihívás ám a javából! És felvettek egy kezdőt.
Két indián ül a kerítésen, megszólal az egyik:
-te a fiam vagy, de én nem vagyok a te apád
nagyon-nagyon sok éve, a '90-es években tette fel Vitray ezt a kérdést egy műsorban, azóta illik tudni a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!