Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jár-e nekem túlóra pénz?

Jár-e nekem túlóra pénz?

Figyelt kérdés
Felvettek pár hónappal ezelőtt irodai munkára egy ruházati boltba. 114.000Ft-ra vagyok bejelentve. Kézhez 75.000Ft-ot kapok havonta. Rendszerint hétfőtől-péntekig napi 8 órát dolgozom. Mostanában egyre gyakrabban előfordul hogy szombaton is be kell mennem. De a fizetésem ugyanannyi. Decemberben viszont már előre szóltak hogy menni kell minden szombaton és vasárnap is. Számíthatok magasabb fizetésre abban a hónapban? Nálam ez nem számít túlórának? Irodában már szinte alig vagyok. Állandóan velem csináltatnak mindent. Ruhákat pakolok, állandóan én takarítok, árazok, pakolok stb... Nem is a munkakörömet végzem már úgy érzem. Ha hétvégente is mennem kell akkor az túlórának számít nem? Mégse kapok érte egy forintot se, még el se könyvelik hogy én azon a napon is ott voltam.

2013. okt. 17. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Hogy a viharba ne lenne túlóra... Az alapbéred kapod arra az x órára (gondolom 8) amiben megegyeztetek. Afölötti munkavégzés mind túlóra.
2013. okt. 17. 18:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem úgy adták ezt elő hogy fix fizetésért akkor kell mennem amikor csak ők úgy gondolják... És szombatonként nem munka szerint megyek, hanem csak segíteni... De ki az a hülye aki ingyen akar menni segíteni? Ha hónapokig nem kellett menni eddig??? Persze a kolléganőim, (akik mindennel engem ugráltatnak, és mindent rám fognak ha hiba van) szóval ők meg ugyanezért 180ezret keresnek kézhez! Nem tartom igazságosnak.
2013. okt. 17. 18:20
 3/5 anonim ***** válasza:
A véres valosag az, hogy túlora és a kutya semfogja neked az kifizetni. Szóvá teszed? Kirugnak. Azt mondod h te nem tudsz bejönni plussz napokon? Kirugnak. Mert hogy van 1000 meg 1000 ember aki elvállalná ilyen feltéteek mellett is a melot,mert akkora s.z.a.r.b.a.n van a magyar munkavállaló hogy a nyakáig ér és ráadásul még lötyögtetik is. Megszoksz vagy megszöksz.
2013. okt. 17. 18:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez sajnos így igaz! 9 hónapig pályakezdő munkanélküli voltam. Egy forintra se voltam jogosult. Örülök hogy ide legalább felvettek! Csak tisztába akartam lenni a helyzetemmel.
2013. okt. 17. 18:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy jár!

Túlórát írásban kell elrendelni, kivétel valami igen komoly, előre nem látható ok, de ugye itt messze nem erről van szó!

2013. okt. 17. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!