Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most én vagyok a hülye, vagy...

Most én vagyok a hülye, vagy ők nem tudnak számolni?

Figyelt kérdés

Eddig 2 élelmiszerboltba dolgoztam. Az első helyen 6kor nyitottunk ezért már 5.30 ott kellett lenni kipakolni az árut. Ez a műszak 15 óráig tartott.

A másik munkahelyemen ugyanez volt, csak ott 13.30-kor elengedtek. Ez ugye így korrekt, mert ez így 8 óra munka.

Ma egy olyan állásinterjún voltam, ahol bolt 6-kor nyit, és már 5-re ott kell lenni, de a nő azt mondta csak napi 8 órát kell dolgozni, vagyis ebben az esetben elengednek 14 órakkor. Az mióta 8 óra??? Csak azért mert a bolt 6-kor nyit, attól én még nem akkor kezdenék el dolgozni, ugyebár...

Érti ezt valaki???

2013. okt. 3. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:
5tol delutan 2ig az 9 ora amit a munkahelyeden toltesz, majdnem biztos vagyok benne hogy ebben benne van 1 ora vagy 2szer fel ora szunet. Tehat hogy te vagy a hulye vegsosoron:D
2013. okt. 3. 19:24
 2/7 Vree ***** válasza:
Ha 8 órát fizetnek neked 7ért, fogadd el. :D
2013. okt. 3. 19:28
 3/7 anonim ***** válasza:
8 óra + szünet.
2013. okt. 3. 19:29
 4/7 Vree ***** válasza:

Én azt ajánlom, hogy csak akkor vállald el, ha van benne 45 perces szünet.

Mondjuk hogy negyedórával előbb ott lenni az még belefér, és az olyan munkahelyek ahol hosszú (mondjuk 1 órás) ebédszünet van, előfordul hogy azt nem számolják bele a munkaidőbe. (Pl. nálunk 14-22 a délutános műszak, de a délelőtti 8-16:30-as, azon az alapon hogy azoknak jár a hosszú ebédszünet.) Azt ne hagyd hogy hülyét csináljanak belőled, nyugodtan kérd el a plusz fél-egy óra munkáért is a pénzt (hacsak nem utolsó szalmaszál ez a munkahely). Azt kevésbé javaslom hogy arra érvelj hog korában/később jöhess, nehogy te legyél a "lusta disznó", miközben a többi csóró balek dolgozik 9 órát szó nélkül.

2013. okt. 3. 19:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy munkaidő, és van olyan, hogy munkaközi szünet, amely alap esetben nem része a munkaidőnek.

A munkaközi szünet célja, hogy étkezni tudj, és egyebek.

A munkaközi szünetet köteles biztosítani a munkáltató, méghozzá abban az esetben, ha a munkaidőd a 6 órát meghaladja. Ilyenkor a munka kezdését követő 3 óra elteltével köteles biztosítani ezt. Ez minimum 20 perces, több szünet esetén is maximum 1 órás időtartamú lehet. Ennek időtartamával megegyezően kötelezhet a munkahelyeden való tartózkodásra/munkavégzésre.

Ha napi 8 órás vagy, és reggel 5-re ott kell lenned, mert akkor kezdődik hivatalosan a munkaidőd, akkor 13.00 óráig tart az. 13.00 óra után csak annyival vagy köteles tovább maradni, amennyi munkaközi szünet biztosítva van Neked. Ha ez 20 perc, akkor 20 perccel, ha 45 perc, akkor 45 perccel.

Tényleg ne hagyd, hogy hülyére vegyenek. Nézd meg, hogy mit tartalmaz a szerződésed, vagy a munkaköri leírásod, egyéb tájékoztató anyagod, és aszerint gondolkodj!

2013. okt. 4. 09:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez még csak egy állásinterjú volt, egyáltalán nem biztos hogy kellek nekik. Egyébként meg nem hiszem, hogy az élelmiszer bolti dolgozóknak adnának 2X30 perc szünetet, mert azt tuti mondta volna, meg mert az ilyen helyeken elég nagy hajtás szokott lenni...
2013. okt. 4. 10:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Én azt írtam le, amit a törvény kimond.

Azt viszont tudjuk, hogy még nálunk sem szokott minden törvény szerint menni.

Attól függetlenül nem árt, ha nem csak a kötelességedet tudod, hanem a jogaidat is.:)

2013. okt. 8. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!