Mit takar az hogy valaki altatóorvos?
amit leírtál az így egy az egyben nem igaz. aki altatóorvoskén végez, az mentőzhet, de nem mentőorvos(az az oxyológus). ő csinálja ugye az altatást műtéteknél illetve ő viszi az intenzív osztályt, ez igaz. ő műteni nem szokott. műtét előtt megcsinálja a beteg állapotfelmérést, aztán elaltatja és végig benn van műtétnél és figyeli az életjelket, adagolja a gyógyszereket, de aktívan csak akkor avatkozik be, ha baj van.
az hogy izgalmas-e szerintem egyénfüggő, de én pl altatóorvosnak tanulok(vagyis annak fogok ha vége a 6 évnek). 19/l
Nemrég volt alkalmam találkozni egy altató orvosnővel.Én tapasztaltam a munkájából egy keveset:
-Kedvesen elbeszélget a beteggel.
-Kikérdezi,hogy mire allergiás,mi a panasza.
-Elmondja "konyhanyelven",hogy a beteg is megértse miként fog zajlani egy altatás.
-Rövid vizsgálatot végez.
-Megbeszéljük az időpontot.
A műtétnél már csak akkor találkozom az altató orvossal amikor bevittek a műtőbe,és éppen készül az altatásra..
A műtét utáni ébredésnél az ő hangját hallom először amikor felébreszt.
Hogy mennyit keres,azt nem tudom,de azt igen,hogy hála pénzt az altató orvosnak nem nagyon adnak.Én is csak az orvosnak adtam aki megműtött..
Es mutet kozben o szurja esetlegesen mikro venakba adando gyogyszereket.
Nem akarok hulyeseget irni de ilyesmi van egy ismim aki altato orvos,es o mondta egyszer, hogy megy haza koran egy bulibol, mert reggel olyan mutetvan, ahol agyon vekony eret kell szurjon es, ki kell pihenje magat, hogy pontos legyen a keze mert nem hibazhat
Azért nem csak altat. Aneszteziológus és intenzív terápiás orvos a teljes neve - úgy tudom, ő az utolsó orvos, akit hívnak, a betegek legbetebbjeinek az utolsó esélye. A műtőben legtöbbször csak a háttérből figyeli a páciens életjeleit (állítgatja a gyógyszeradagot meg ilyesmi), teret adva a sebésznek (az anesztes orvos nem műt), de ha valami baj van, akkor ő veszi át az irányítást. Ugye akkor van izgalom, ha valami történik - olyankor eszméletlenül gyorsan kell cselekedni.
Akkor tudja, hogy jól végzi a munkáját, ha van ideje rejtvényt fejteni - azaz, ha a munkája 99%-ban dögunalom, és 1%-ban rettegés.
Anestesia is the half-asleep watching the half-awake being half-murdered by the half-witted.
(Anesztézia az, amikor a félig alvó figyeli a félig ébert, akit félig meggyilkol a féleszű)
Hiányszakma, bruttó 400 körül keres.
CSak 9 éves lesz a kérdés :)
Jártam már én is így :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!