Melyik főiskolára érdemes menni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemsokára végzek sulival,de sajnos még fogalmam sincs,hogy hova menjek.Orvos meg ilyenek kilőve,annyira jó tanuló nem vagyok, 3,5 körüli átlagom szokott lenni,az érettségire természetesen tanulok majd keményen:).Ilyen 4-es átlagra számítok(tanárok is mondták,hogy kinek mennyi lesz,szerintük is akörül leszek).Szerintetek melyik fősulira érdemes menni,és milyen irányzatra?A kérdés alatt azt értem,hogy mikkel lehet jól keresni?Hiába megyek el ilyen-olyan fősulira ha alig találok állást és az is fizetne 100ezer forintot se..Szóval minimum ilyen 150 ezer a cél.Szerintetek?2013. szept. 25. 16:24
1/5 anonim válasza:
Sz@@rd már le. Attól még mehetsz egyetemre, mert nem vagy 4-es, 5-ös tanuló.
Nekem is 3-as átlagom volt a gimiben, mégis lett 3 diplomám (2 alap, 1 mester).
Igazad van, hogy van pár darab olyan tudásalapú munka, ahol a magolni tudás és rengeteg lexikális ismeret szükséges (mint az orvosi, amit te is mondtál), de a legtöbb nem ilyen.
Arra talán még nem jöttél rá, de nem az iskolai jegyek a mércéje annak, hogy valaki mennyire okos másokhoz képest és hogy milyen sokra viszi az életben.
2/5 anonim válasza:
És mi érdekel téged? Műszaki? Gazdasági? Ez meg hülye felfogás, sok egyetem elbújhat néhány fősuli mögött, jó példa erre a BGF pénzügy és számviteli szaka, Budapesten a 2. országosan a 3. legjobb.
3/5 A kérdező kommentje:
Ami érdekel,az valamiféle üzlet,üzletkötés,építészet,rajzolás.
2013. szept. 26. 16:38
4/5 anonim válasza:
Építészmérnököknek, Grafikusoknak nagyon nehéz most elhelyezkedni, üzleti képzésben van pár jó szak amivel könnyű elhelyezkedni, pl. pénzügy és számvitel.(annak a pénzügy része ilyen üzletkötős, portfólió menedzser stb.) Fizetős képzés nem érdekel? Jelentősen megnőne a lehetőségek tárháza. XD Mennyi pontod lesz kb? Nappali fizetős képzésen diákmunkával is össze lehet szedni azt a havi kb. 38 ezret (most a BGF pénzügy és számvitelen ennyi a tandíj, félévente 230 ezer) levelezőbe meg ne gondolkodj, sokkal nehezebb elhelyezkedni vele mert a munkáltatóknak nem jó, hogy meg kel oldani azt a pár napot meg diákmunkával dunát lehet rekeszteni amit levelezővel nem tudsz megpályázni mert kell hozzá nappali tagozatos jogviszony. Az inkább annak jó akinek már van munkája, és kel neki a feljebb lépéshez és engedi a munkáltató vagy ő küldi őt. Meg nappalin azért színvonalasabb az oktatás nem olyan összecsapott, bár az igaz, hogy utána nem fogja érdekelni a munkáltatókat, hogy levelezőről van a diploma benne sincs a diplomába. A fizetésre meg annyit, hogy ezzel simán megkeresel 150 ezret alapbérként.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem,nagyon szépen köszönöm!Mindenképp utána járok ennek az egésznek!:)
2013. szept. 26. 23:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!