Motivációs levélbe leírjam hogy a gyerekeim betegsége esetén az elhelyezésüket meg tudom oldani?
Szerintem bele se írd az önéletrajzodba, hogy van gyereked, mert kb. elolvasásánál arrébb dobják.
Illetve hát a GYED-ed lejárta előtt 2-3 héttel érdemes önéletrajzokat küldeni. Mert ha korábban küldöd és valahová benyögik, hogy következő héten dolgozni kéne, akkor gondban leszel. Tehát nem érdemes túl korán se életrajzokat küldeni. Aztán meg ha időben küldöd, akkor meg pont lejár a GYED-ed, vagyis nem kell beleírni. Beleírod, hogy hol tanultál, milyen végzettséged van, milyen munkatapasztalatod van, milyen képességeid vannak, személyes tulajdonságaid és ennyi. Nem kell feltüntetni, ha nem muszáj, hogy vannak gyerekeid.
Sajnos egy ilyen világban élünk, ahol kizáró tényező sokszor, ha valaki családos anyuka.:(
Aztán, ha interjún megkérdezik, hogy van-e, akkor elmondod, hogy igen, de ez nem befolyásol téged a munkavégzésben, mivel betegség esetén van ki otthon maradjon velük.
És aki mondjuk tartósan néhány évig munkanélküli volt, annak is lesznek üres lyukak évek tekintetében az önéletrajzban.
Egyszerűen sajnos ez van. Nem kell beleírni.
Most jár le a gyes-em és eszem ágában sincs beleírni, hogy gyerekem van. Majd kiderül, ha eljutok egy interjúra.
Ott már az számít, aki én vagyok.
Amíg meg csak az életrajz van a kezükben, addig meg az számít, hogy van az embernek egy gyereke.
Azért annyival kiegészítettem, hogy "felügyelet megoldott, esetleges megbetegedése sem befolyásolja a napi munkavégzést".
Eddig úgy voltam vele, nem titok, úgyis kiderül, ha meg nem szeretnének gyerekest alkalmazni (pedig még járulékkedvezményt is kapnának utánam), akkor nem kell feleslegesen rabolnunk egymás idejét.
Kiveszem, de nagy reményeim nincsenek, mert így meg túl hosszú lesz a lyuk.
Most ezért nem kell kivenni, mert én azt mondtam.
Csak ott a nagy űr, oké, de attól még a végzettséged, a munkatapasztalatod megvan, tehát az alapján lenne esélyed eljutni mondjuk egy interjúra, ahol személyesen is meg tudod győzni őket az előnyökről, illetve a képességeidről és ha már meg vannak győzve, utána, ha rákérdeznek, elmondod, hogy megoldott a gyerekfelügyelet, semmi gond. Viszont már eljutottál az interjúra.
Míg ha egy állásra beérkezik akár több száz pályázat és ott jó vagy, de ott van másik 10, aki ugyanolyan jó, de nincs gyereke, sajnos ki fog bekerülni? Hát nem te, szerintem. Még ha oda is van írva, hogy megoldott a gyerekfelügyelet. Úgy vannak vele, és ha mégsem lesz az, akkor mi van? Van más is, aki annyira jó. Akkor inkább a biztosat veszik fel a bizonytalan helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!