Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet kitörni abból,...

Hogy lehet kitörni abból, hogy azért nem találok egy normális bejelentett munkahelyet, mert nincs munkatapasztalatom?

Figyelt kérdés

Nincs diplomám. 4 szakmám van érettségivel, ECDL-el. Nem is sok 100 ezres fizetést akarok. Csak egy normális, bejelentett 80.000ft-os nettó havi fix keresetű állást szeretnék. Még az órabér is jó... akár betegen is bejárnék ha lenne lehetőségem.

Ezek a szakmáim

Gép és gyorsíró

Gépíró-szövegszerkesztő

Számítógép kezelő- használó - ECDL

Jogi asszisztens

De egyszerűen képtelen vagyok kitörni abból, hogy nincs munkatapasztalatom, ezért nem kellek senkinek.

Első sorban irodai munkát keresek, de kínomban már bármire jelentkezem, amihez nem írnak kitételnek munkatapasztalatot, még takarítóira is jelentkeztem, fel sem hívtak....

Munkaközvetítőt próbáltam, csak lehúztak pénzzel, de nem segítettek, abba nem dőlök be még egyszer.

Évek óta be vagyok jelentve munkaügyi központba. Szintén nem segítettek semmit.

Jutalékos rendszerben nem tudok elhelyezkedni, mert nincs pénzem kifizetni a bérletemet (közlekedést) , és reménykedni, hátha kapok fizetést....mert ugye ilyen esetben ez nem biztos...

Hogy lehet ebből kitörni?

2013. szept. 21. 23:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
37%
Voltam jó pár helyen interjún, általában tárgyalóban tartották, ezért nem kell helyet bérelni, a cég privát szférájába nem lehetett belelátni, mint a futószalagon 10 percenként egy emberke, nagy munkaerőt nem kötöttek le vele, max 2-3 órára, 2x magam is jártam olyan helyen, ahol biztosra tudom, hogy megvolt az ember, meg ismerek más helyet is, ahol előszeretettel szórakoznak ezzel.
2013. szept. 22. 19:19
 12/31 anonim ***** válasza:
56%
Érdekes amit mondasz. Nálunk egy HR-es addig dolgozna, amíg egyszer szervez egy ilyen "kamu" interjút. Ha "csak" 2-3 óra munkaideje és 5 perc telefonköltsége megy rá egy interjúra már az is "sok", mert felesleges költség.
2013. szept. 22. 19:54
 13/31 A kérdező kommentje:

ja , biztosan nagyon jó buli szórakozásból behívni embereket, csak abba nem gondolnak bele a kedves hirdetők, hogy az hogy valaki bemenjen egy állásinterjúra, az útiköltség, és pénzbe kerül. És mondjuk ha 1 héten 1re bejutnék, akkor mínusz 2-3000forinttal kevesebb jut hetente bevásárlásra.

Amúgy meg teljesen nyilvánvaló, hogy pofára megy a választás, de ettől még szar, hogy semmi esélyem sincs.És nem tartom igazságosnak.

Nem akartam soha spéci munkát, csak egy normál irodai munkát, mondjuk 60-65 ezer nettóért.... szerintem rohadtul nem kérek sokat. Arról nem tehetek, hogy nincsen olyan ismerősöm, aki benyalás árán tudna munkát szerezni. Másrészt nem is ilyen módon szeretnék.

Elég szánalmas, és szomorú, hogy csak csöcsös csinos , plázacicákat vesznek fel. Mert a munkahely arra való ám, hogy a nőcik felszerelését bámulják....

Attól hogy semmi haszna a bizonyítványaimnak, még nem kéne leszólni, ezek vannak, kész. Ezeket tudom felmutatni mást nem. És nincs pénzem megint suliba menni sajnos. A jogit, így is a szüleim fizették, és lehetőségem sincs visszafizetni, mert nincs miből:(

2013. szept. 23. 00:36
 14/31 A kérdező kommentje:

egyébként nagyon nem számít munkatapasztalatnak, ha én a neten írogatok jogi kérdésekre. az számít annak, ha van egy bejelentett munkahelyem és ott dolgozom.

ezt onnan tudom, hogy már takarítói állásra is jelentkeztem de onnan is visszautasítottak, mivel a háztartás vezetése amit itthon csinálok, nem számít munkaviszonynak, ezáltal munkatapasztalatnak sem. ugyanaz a szituáció.

amúgy árulja már el nekem valaki,hogy a büdös f....ba ne lenne valaki görcsös egy állásinterjún, ha 1000 éve nincs munkája mert nem veszik fel sehová. max az nem görcsös, aki elvárja valakitől, családtól vagy házastárstól, hogy eltartsa, és nem érdekli, hogy a másik egyedül gürizik... engem viszont piszok mód zavar.

2013. szept. 23. 06:20
 15/31 anonim ***** válasza:
76%
Lehet neked érdekes, de én megéltem, egyiknél már a csoportos tájékoztatón kibukott a dolog, kié is az állás, nem bírt magával az illető, de azért aki akarta azzal még szívesen elbeszélgettek külön is. A másiknál később derült ki, hogy tök felesleg volt elmenni, mert mindig behívnak pár emberkét pluszba, eleve azt veszik fel, akinek a legnagyobb a hátszele. Akkor nem beszélve azokról az állásinterjúkról, ahol látja az önéletrajzomat mégis behív, ott meg kijelentik nem akarnak diplomás munkavállalót, szívesen elmondtam volna nekik a véleményemet erről az eljárásról. A másik, a hülye hr-es nem tud megkülönböztetni két tanfolyamot egymástól, váltig állítja nekem az van, ami nincs, hiába mondom nekem a másik a van, akkor az már nem jó arra a munkakörre, így nincs interjú, csak én mentem újra feleslegesen :(
2013. szept. 23. 09:02
 16/31 A kérdező kommentje:

utolsó, ez biztos hogy így is van. tehát már sokszor le van zsírozva, ki kapja meg a munkát.

De pl én mással kapcsolatban jártam így. ugye jutalékos rendszerű fizetéses munkát nincs miből elvállalnom, mert a közlekedés pénzbe kerül , fizetés meg nem biztos hogy van. Szóval mégis hogy vállaljam el? Arra nincs pénzem , hogy bejárok dolgozni, aztán vagy kapok pénzt, vagy nem. ezért szerepel is az önéletrajzomban, hogy a lehetőségeim nem engedik meg a jutalékrendszeres munka elvállalását.... mert ugye mégis miből vegyek bérletet? erre nem szinte csak olyanokra hívnak be?

egyszer aztán kifakadtam, hogy minek jöttem be amikor világos volt az önéletrajzom, és feleslegesen adtam ki egy csomó pénzt az utazásra....és bezzeg ezt nem fizetik ki nekem, de azért jó buli, ha odarángatják azt akinek így is minden kiadást meg kell gondolnia....és a heti bevásárlópénzből megy el az, amit a nyomorult felesleges állásinterjúra kellett költenem, hogy odajussak:(

de találkoztam már olyannal is, hogy gépírós szövegszerkesztős irodai munka lett volna. gépelni is kellett az interjún. míg én legépeltem egy oldalt, addig a mellettem ülő cicababa 2 ujjal pötyögött 3 mondatot:D és őt vették fel. a folyosón aztán hallottam, hogy meséli az a lány egy másiknak, hogy még szerencse, hogy a főnök fiának barátnője, különben nem kaptam volna meg....

2013. szept. 23. 10:13
 17/31 anonim ***** válasza:
Nincs olyan lehetőség, hogy a munkaügyi központ kifizesse a buszjegyet, ha igazolód, hogy interjún jártál? Mintha régebben lett volna ilyesmi. Én általában biciklivel vagy gyalog közlekedem, gyorsabb, a tömegközlekedés iszonyú drága, meg ritkán is jár.
2013. szept. 23. 13:08
 18/31 A kérdező kommentje:

ezt is megkérdeztem, de azt mondták nekem, hogy a munkaügyikp nem jótékonysági intézmény, és ne is álmodjak róla.

amúgy azt reméltem, hogy legalább adnak lehetőséget hogy állásinterjúkra mehessek, de még ez se...csak regisztráltak, és ennyi... azt mondták, ha lenne valami akkor szólnak... évek óta kussolnak... pedig félévente bementem érdeklődni. drága az útiköltség még oda is..

2013. szept. 23. 20:42
 19/31 anonim ***** válasza:
47%

nagy tévedésben vagy.

a takarítás totál más, ott nyilván max munkaviszonty kérnek.

A jogász szakma viszont olyan, hogy oda szakmai tapasztalat kell elsősorban és persze a munkahelyi.

De ha tudod bizonyítani, hogy sokat foglalkozol a szakmával, és toppon tartod magad, kreatív vagy, stb akkor nagyon nagy piros pont. De mivel ezt nem érted és nem érzed át, ezért mind1 is, valszeg nem vagy jó jogásznak, ennyi.

2013. szept. 23. 20:56
 20/31 A kérdező kommentje:
mivel nem is vagyok jogász... ilyet sehol nem írtam.
2013. szept. 23. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!