Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány éves kortól lehet diákmel...

Hány éves kortól lehet diákmelózni, s igaz-e ez az állítás, illetve mennyit lehet keresni, milyen beosztással?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy munkája válogatja.

Kilencedikes vagyok, informatikai szakközépbe járok, koleszos vagyok BP-n.

Ami érdekelne, hogy milyen lehetőségeim vannak.

Mindenképpen szeretnék majdan pénzt keresni, hogy ne anyuéknak kelljen a koleszt állni, s levegyem a többi dologról is a terhet a vállukról... és persze célok elérése érdekében is. Na mind1, amiről szó lenne az az, hogy hány éves kortól dolgozhatok évközben, s nyáron (hallottam egy olyat, hogy nyáron 15. életév betöltésével lehet már). Történeteket is jó lenne olvasni, hogy kinek milyen volt, hogyan oldotta meg -ha neki ilyenre volt szüksége- milyen munkát vállalt, mennyiért, stb.

A válaszokat előre is megköszönöm. :)

2013. szept. 18. 23:04
1 2
 11/13 anonim válasza:
meg amúgy is mindegy, mert 18 alatt nagyon kevés munkát lehet kapni.
2013. szept. 21. 13:58
 12/13 r2d3 válasza:

Én is 16ról tudok.

Tavaly (2012-ben), mikor intéztem valamit nyáron, Magyarország egyik (ha nem a) legnagyobb diákmunka közvetítő cége hazaküldött egy 15 éves gyereket, aki beiratkozni ment volna, mivel még fiatal. Szülő nem volt vele, de gondolom, akkor úgy sem engedték volna.

2013. szept. 21. 14:02
 13/13 anonim ***** válasza:
Az igaz , hogy a legtöbb diákmunka minimálbért fizet viszont , Informatikusként főleg Budapesten sokkal több lehetősége van az embernek ennél. Tanulj meg pár programozás nyelvet minél jobban a schönherznél akár 1500Ft-os órabéred is lehet diákként csak jó munkát kell kifogni. (Én 1000Ft-ot kapok jelenleg C# fejlesztőként Miskolcon a schönherzen keresztül)
2013. szept. 24. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!