Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem akarok fizetési igényt...

Nem akarok fizetési igényt megadni. Így biztos hogy elutasítanak?

Figyelt kérdés
Nagyon utálom ezt a fizetésiigény-megjelölés dolgot. Ráadásul nem olyan munkakör, ahol ezt a munkavállaló szokta "megszabni", szóval kb. egyértelmű, mennyi pénzt kapnék. Mindenhonnan el fognak utasítani, ahol ilyet kérnek és mégse írok oda semmit?

2013. szept. 18. 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A fizetési igény pont az egyik legnagyszerűbb dolog a magánszektorban.

Tudtad például hogy a magánszektorban a nők és a férfiak fizetése azért különbözik a férfiak javára (ugyanannál a munkánál, ugyanazzal a tapasztalattal és végzettséggel), mert a férfiak tökösebbek általában és szívesebben adnak meg irreálisnak gondolt fizetési igényt, míg a nők közül sokkal többen általában meg sem szeretnek adni, vagy alapból kevésbé aktívan képviselik a saját maguk érdekét a bértárgyaláson?

Nálunk is van olyan két egymás mellett dolgozó kolléga, aki ugyanazt csinálják, de az egyik 40 ezerrel többet keres, mert egyszerűen többet kért magának és megadták neki.

Ha irreálist mondasz, pont hogy nem elhajtanak, hanem még ők szabadkoznak. (Ne a férfi-nő párhuzamot nézd, lehetsz te is bármelyik. Az csak egy példa volt, hogy a fizetési igény egy jó dolog annak, aki tudja és meri használni.) Itt a negatív és a pozitív eset sorrendben:

-Mennyi lenne a fizetési igénye?

-Nincs fizetési igényem, de ha muszáj, hát úgy hallottam hogy ezért a munkáért 100 ezer forintot fizetnek, így ennyi lenne.

-Rendben, üdvözöljük a vállalatnál!

A pozitív eset (ugyanannál a munkánál):

-Mennyi lenne a fizetési igénye?

-200 ezer forint.

-Nagyon sajnáljuk, de maximum csak 140 ezer forintot tudunk felajánlani a munkájáért.

-Rendben áll az alku!

-Üdvözöljük a vállalatnál!

Na ennyi lenne. Ha elutasítanak a fizetési igény hiánya miatt, az maximum amiatt lesz, hogy azt szűrik le belőle, hogy nem tudsz kiállni magadért és még konkrét elképzeléseid sincsenek.

2013. szept. 18. 19:24
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

Hogyha tudod mennyit adnak, akkor lõdd fölé az igényed 20 százalékkal. Jó esetben megkapod.

Ha nem adsz meg igényt, akkor arra gondolnak, hogy az a jelentkezõ még arra sem képes, hogy válaszoljon a kérdéseinkre. Mellesleg szerintem a kérdés megkerülése önértékélési problémákat is jelez.

Ha dupláját mondod, mint amit adnának, akkor egyszerûen felvesznek mâst.

2013. szept. 18. 19:39
 3/4 anonim ***** válasza:

2:

Értem amit mondasz, de személy szerin szoptam már meg azzal, hogy egy állásért csak 20%-kal kértem többet a gondoltnál. Ezért mondom hogy inkább többet mondjon. Persze függ, hogy milyen a munka is. Ha bárki által elvégezhető, akkor ne lőjön fölé ennyivel, de ha mint az én esetemben a tudása ritka, aminél a kapcsolódó munkához nem lehet csak úgy felvenni valaki mást.

Jó kis meló volt, erre már az első nap kiderült a kollégáktól, hogy az általam gondolt+20% sem volt elég ahhoz, hogy kihozzam belőle a maximumot. Gondolhatod, mennyire mérges voltam magamra.

2013. szept. 18. 19:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a fizetési igényt szóbeli interjún kérik: rendben van, de ha már emilben, ez a jelentkezés feltétele, akkor valszeg ez alapján (is) szelektálnak, akkor olcsójánost keresnek, vagy nem is valós az állás, csak a szakemberek bérigénye alapján felmérik a paci szektort.
2013. szept. 19. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!