Melyik "szakmát" éri meg ma Magyarországon választani az alábbiak közül?
Még nem döntöttem el, hogy milyen szakirányba menjek tovább, ezek közül jöhetne valami esetleg szóba:
- okleveles ruszisztika szakos bölcsész szakember
- kulturális antropológus szakember
- földrajz-kémia általános iskolás szakos tanár
- okleveles geológus szakember
- orosztanár (általános- és középiskolai).
Ti, ha nektek kellene választanotok melyiket választanátok? Melyiket érné meg a legjobban?
Kémia tanárból elég kevés van, az érheti meg jobban. Gondolkozz el azon, hogy esetleg bevegyél mellé még egy tantárgyat. Fizikát, matekot.
Egy haverom is három tanári szakot csinál az Egri Főiskolán. Ha végez, matek-töri-tesi tanár lesz a végzettsége.
Kedves utolsó!!! Én mindenféleképp ezek közül akarok választani, és a gimnáziumi 5-ös átlagommal nem szeretnék elmenni pl. vízszerelőnek, vagy festő-mázolónak.
Jah és kimaradt a listáról a kriminológus (kriminálpszichológus).
#2-es: igazad van, én is inkább a földrajz-kémia szak felé hajlok, és ahogy te is írtad lehet be kellenem vennem még egy tantárgyat. Jelenlegi álláspontom szerint az az orosz lenne, így összekapcsolnám a két végzettséget. Meg ha megvan a földrajz-kémia utána el tudom végezni az orosz tanárit is levelezősön, úgy, hogy esetleg dolgozok mellette.
Éhen akarsz halni?
Mert ezekkel az lesz?
Felejtsd el ezeket a szakmákat,ha kémia akkor menj el vegyészmérnöknek,gyógyszerésznek,vagy ha fizika akkor fizikusnak-elmész utána bankba elemzőnek hadd ne mondjam mennyi lesz a fizetésed.
Tanárként 90ezer nem hinném,hogy abból normálisan tudsz élni.Gondold át.
"Én mindenféleképp ezek közül akarok választani, és a gimnáziumi 5-ös átlagommal nem szeretnék elmenni pl. vízszerelőnek, vagy festő-mázolónak. "
Megérdemled a sorsod. A 2 említett szakma biztos megélhetést ad, és találsz vele munkát, jó szakemberként. Ami te akarsz lenni, az összefoglalva: munkanélküli.
A gimis 5-ös átlagoddal meg kitörölheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!