Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem sikerül munkát...

Miért nem sikerül munkát találnom?

Figyelt kérdés

Már lassan egy éve vagyok álláskereső, mellette egy okj-s sulit csinálok, és ma is két negatív levelet kaptam, amiben visszautasították a jelentkezést :S nagyon el vagyok keseredve :( jelentkeztem szoliba is, de olyan csajt vettek fel aki egy plázacica, egy normális lányt nem lehet felvenni oda???? felháborító!!!

24/l

2013. szept. 13. 22:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értettem soha, hogy mi az, hogy kötelező meghirdetni.

De multiknál is így van.

Tudom, mert látom. Konkrétan van egy állás, elment szülni egy csaj, a helyére határozott szerződéssel vettek fel valakit munkaerőközvetítőn keresztül. Nem jön vissza a kismama, felveszik állandóra. De! Meg kell hirdetni. És hirdetik, komolyan, több helyen láttam. Pedig már alá is van írva a szerződése.

Nyilván, ha egy 3 fős kisvállalkozás keres beosztottat, ő nem is fogja hirdetni, hanem felvesz egy ismerőst.

2013. szept. 14. 20:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is multinál dolgozom, ráadásul nem is kicsinél, évi 700 milliárd feletti forgalommal. Nagyon-nagyon kevés pozíciót hirdetnek meg, ami ürül. Pl. a középvezetőtől felfele ürülő pozíciókat szinte mindig (99,9%) belső emberrel töltik be és csak és kizárólag "házon belül" hirdetik meg és osszák ki.

Az alacsony pozíciókat (mint pl. a kétkezi melósok) meg általában sehogy sem hirdetik, mert annyira sok jelentkező van akik csak úgy "bejönnek az utcáról", hogy mikor ürül egy melós pozíció egyszerűen közülük válogatnak. A cég havi fluktuációja ~3-400 fő. Most megnéztem, jelenleg 100 aktív hirdetésünk fut a HR-en, ami publikus és meghirdetett, ebből 4 (azaz NÉGY !) darab ami nem 0-ás szintű pozíció (azaz a legalacsonyabb létező beosztás), az a négy is gyakorlatilag első szintű alacsony beosztás, nem vezető. Vezető hirdetés egy darab sem fut jelenleg, mindent betöltenek házon belül hirdetés nélkül.

A mostani 0-ás hirdetéseket meg kb. sohasem veszik le, mert olyan magas a fluktuáció, hogy kb. felesleges, mire jön egy új ember egy régi elmegy...

2013. szept. 14. 21:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Érdekes.

Én pénzügyes vagyok, szerintem ezeket az állásokat mindig meghirdetik.

ÉN jártam egyszer konkrétan úgy, hogy az egyik ismerősöm mondta, hogy ismeri az XY cég vezérigazgatóját. Spanyol cég, tudok spanyolul, de jó, adjam oda az önéletrajzomat, odaadja neki. Oda is adta, nagyon örült, tiszta véletlenül éppen volt üresedés. Na, 2 nap múlva már láttam a neten. Behívtak interjúra, de nem engem választottak. Úgyhogy nagyjából a világon semmire nem mentem ezzel.

2013. szept. 14. 21:44
 14/14 anonim válasza:
Én is hasonlóan vagyok... csak én már két éve keresek gyakorlatilag folyamatosan, alkalmi dolgok vannak csak. Az a szar benne, hogy tényleg kevesen értik meg, azt mondják, "aki akar, talál munkát". Lehet, hogy ez régen igaz volt, de hogy manapság nem megy ilyen egyszerűen, az biztos. Nekem is szinte bármilyen munka megfelelne, de csak nem jön össze semmi... de mindegy, optimistának kell maradni. Nem akarok külföldre menni, ahol pedig nagyobb kereslet lenne az én szakmámra is. Itt van mindenkim...
2013. szept. 14. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!