Miért nem sikerül munkát találnom?
Már lassan egy éve vagyok álláskereső, mellette egy okj-s sulit csinálok, és ma is két negatív levelet kaptam, amiben visszautasították a jelentkezést :S nagyon el vagyok keseredve :( jelentkeztem szoliba is, de olyan csajt vettek fel aki egy plázacica, egy normális lányt nem lehet felvenni oda???? felháborító!!!
24/l
Az egyes a szívemből szólt.
Igen, itt ez megy ezen a fórumon. Költözz el, nem baj, ha minimálbéres állást kapsz, akkor költözz össze valakikkel albérletbe. Jegyzem, a távolság a munkaadónak legtöbbször kizáró ok, úgyhogy ez sem megoldás.
Meg mire számítasz, ha olyan végzettséged van, amiből túlkínálat van?
Én is keresek most állást, mert a jelenlegi megszűnik, hívnak is interjúkra, de tudom, hogy egy állásra vagy 50 potenciálisan megfelelő jelölt van, és elég nehéz kitűnni. Én is megkaptam itt, hogy el kéne költöznöm, mert lusta vagyok, nem is akarok igazán dolgozni. Voltam én 70 km-re interjúzni, de rögtön az első kérdés volt, hogy hogy járnék be, mikor költözöm, ja, de ők nem támogatják, mit gondolok?! Hát persze, hogy nem, mert a szomszéd utcából is van bőven jelölt.
1 év az nem olyan hosszú idő sajnos a mai világban. Egy jól képzett, tapasztalt nyelveket beszélő ember is kb. fél év mire állást talál a statisztika szerint.
Nekem a kettes szólt a szívemből:)
Legutóbb úgy jártam, hogy körülbelül lecseszett a felvételiztető, hogy hogy gondoltam a bejárást. Hozzáteszem, budapesti vagyok, és a munkahely is budapesti. Mit ne mondjak, kikerekedett a szemem, amikor megkérdezte, hogy miért nem azzal kezdtem, hogy xy.kerületi vagyok, mert akkor vissza sem hívtak volna. Most komolyan, ez mi?? Még az se lehetne indok, hogy korán kell kezdeni, mert pont az az éjszakai busz megy náluk, mint nálam. Na mindegy.
22L
Az álláshirdetésekre azonnal kell jelentkezni , amint megjelennek , sok helyen egyszerűen a legelső 2-3 jelentkezőből választanak.
Nem e-maileket kell írni és a választ várni , telefonálni kell , vagy odamenni személyesen , agilisnek lenni és jó benyomást tenni a leendő főnökre.
De a legjobb az ismerős , ez biztos....
4-es, a kis üzleteken kívül 99%-ában esélyed sincs személyesen odamenni és jelentkezni egy állásra. A portáson sem jutsz túl.
Ez a módszer maximum kisvállalkozásoknál működik.
5-nek igaza van. Mondják itt, hogy adj be cv-t mindenhova, de minek, ha nem keresnek embert?
Volt olyan cég, ahol tudom, hogy most épül egy új csarnok, küldtem be önéletrajzot. Jött az automatikus válasz:
nézzem meg a honlapot, hogy van-e számomra üresedés, és pályázzam meg azt. Ha nincs ilyen, ők nem őrzik meg az önéletrajzokat.
Tisztelettel: HR
Ez megy mindenhol, de végre volt olyan cég, aki le is írta.
Szabály szerint kötelező meghirdetni, az eddigi munkahelyemen is mindig hirdettek, még akkor is, amikor már rég megvolt a belső jelölt.
Ha meg nem keresnek embert, simán a kukában landol az önéletrajzod.
Kis cégeknél esetleg működhet, de ott meg tényleg inkább az ismerőst veszik fel.
Hetes !
A köztisztviselői állásokat kötelező meghirdetni , törvény írja elő.Sőt , lehet , hogy a közalkalmazottit is kötelező , nem tudom pontosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!