Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hazudjam azt, hogy van gyakorl...

Hazudjam azt, hogy van gyakorlatom?

Figyelt kérdés
Már több mint egy éve végeztem az egyetemen és ez idő alatt még mindig nem kaptam munkát. Már nagyon sok helyre elküldtem az önéletrajzomat és a kísérőlevelemet, de nem kellek sehova. Egy csomó munkát találok, amit tudom, hogy képes lennék megcsinálni, de nincs gyakorlatom. Hogyan is lenne, ha még csak nem rég végeztem, de senki sem ad lehetőséget, hogy gyakorlatot szerezzek? Egyébként én nem csak itthon próbálkozom, mivel szüleim külföldön élnek már jó pár éve (Angliában) és ott is jelentkezek nagyon sok állásra, de sehonnan nem hívnak vissza. Egyszerűen már nem értem, hogy mit szúrhatok el, amiért nem kellek. CV-met még HR-essel is átnézettem, teljesen rendben van. Cover Letter-t/Kísérőlevelet mindig aktuálisan az álláshoz igazítom. Jelentkeztem már takarításra is és még onnan se hívtak vissza. A jelenlegi cél a recepció, mivel a szakmámba vág és szerintem nem kell hozzá különösebben gyakorlat (ennek ellenére mindenhol kérik). Arra gondoltam végső elkeseredettségemben, hogy valahonnan egy kamu referenciát szerzek, mert OK, hogy a szüleim támogatnak, de nekik sem könnyű és nem akarok örökké munka nélkül lenni. Már egy év elment, és már teljesen feladtam. :( Szerintetek honnan szerezzek referenciát, vagy mit/hogyan csináljak, hogy kelljek? Egyetemen volt gyakorlatom, az be is van írva mindenhova, de úgy tűnik nem elég. :(

2013. szept. 9. 12:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én multinál dolgozom, nem is rossz beosztásban, és nem hívták fel az előző munkahelyemet.

Nem igaz, hogy mindig felhívják. Az esetek többségében nem.

Nyilván olyat hazudj, amivel nem bukhatsz le. Ha titkárnőnek jelentkezel, az a minimum, hogy tudd az outlook-ot kezelni, de erre már vannak letölthető oktatóvideók.

Ha mégis felhívják, hát lebuktál, nem vesznek fel, és kész.

Kedves előző, ez igazán jó tanács, és mindenki tudja, hogy hazudni nem etikus.

De szóba állnál egy kezdővel? Ugye nem.

Erre mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt.

Arról nem beszélve, hogy a legtöbb helyen eszméletlen követelményeket támasztanak, diploma, nyelvtudás, tapasztalat. Aztán behívnál egy idegent az utcáról és kb. 1 hónap alatt megtanulja.

Mellesleg én állítom, hogy amikor kikerültem a főiskoláról több közöm volt a szakmához, mint most 13 év után, csak az megy, amit használok, a többit el is felejtettem.

2013. szept. 9. 17:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyit, hogy a gyakornoki állásokat nem véletlenül hirdetik, adókedvezmény jár a diákok után. Egy végzett, diplomás ember már nem diák.
2013. szept. 9. 17:44
 13/15 anonim ***** válasza:

második vagyok-

Írtam hogy tapasztalatból tudom hogy mikor érdeklődnek a referencia iránt. Angliában dolgozom egy munkaközvetítő ügynökségnek. Tapasztalatom az, hogy igenis fontos a gyakorlat, és nagyon jó pont ha van referencia is.

Gyakorlatot ha olyan amit bárki meg tud csinálni, nyugodtan lehet mondani. (iskolában volt lehetőség rá, részmunkaidőben dolgoztam, stb) DE SOHA ne mond azt hogy feketén dolgoztál! Ha valaki bevallja hogy feketén melózott (főleg Angliában) annak a CV-je egyenesen megy a kukába. Azzal nem foglalkoznak. Inkább lódítsd egy kicsit, vagy írd azt hogy nyári gyakorlaton szereztél gyakorlatot, de soha nem mond hogy feketén...Így a minimális esélyedet is elveszted...

2013. szept. 9. 19:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Angliában lehet, mert ott nem divat az adócsalás, de nálunk sajnos sokan csinálják.
2013. szept. 9. 20:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Na, én most majdnem megjártam.

Pályáztam egy állást, mert be fogják zárni a munkahelyemet.

És nagyon kérdezgették az interjún, hogy miért akarom otthagyni a helyemet.

Hát, én nem akartam mondani, hogy ki fognak úgyis mindenkit rúgni, nem kell kiteregetni más cég szennyesét, na meg, nem akartam a saját pozíciómat sem rontani.

Azt mondtam, hogy sokat kell ingáznom, de éreztem, hogy nem hitték el. Pedig sokat kell ingáznom!!!

Erre kiderült, hogy a kolléganőm is volt náluk interjún, és simán megmondta, hogy ki leszünk penderítve.

Na, ez ciki.

Hazugság? Talán nem olyan gáz, mert mindkettőnket behívtak 2. körre.

2013. szept. 11. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!