Ha bankban szeretnék elhelyezkedni, akkor érdemes megcsinálnom a mérlegképes könyvelő tanfolyamot?
Minden vágyam hogy bankban dolgozhassam. Most azonban akadt egy lehetőség, hogy még a régi felnőttképzési rendszerben megcsinálhassam a mérlegképes könyvelői képzést (könyvelőként NEM szeretnék dolgozni). Gazdálkodási és menedzsment alapszakot végeztem, jövőre jelentkeznék pénzügy msc-re. Tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy van-e értelme megcsinálni a mérlegképest vagy inkább nyelveket vagy egyéb tanfolyamot végezzek (pl értékpapírjogi vizsga)?
A válaszokat előre is köszönöm!
Attól függ, hogy a könyvelőt, vagy a nyelveket és egyebeket választod, hogy egy bank melyik részlegén szeretnél dolgozni.
Ha könyvelő leszel, akkor a klasszikus értelemben vett pénzügyekkel nem fogsz találkozni, helyette back-office munka keretében állandóan költségelszámolásokat és papírokat kell bújnod.
Ha inkább ügyfelekkel foglalkoznál (mondjuk nem mint ügyintéző 100 ezerért, hanem mint privát bankár 300 ezerért), akkor inkább menj el a nyelvek és az értékpapírjog irányába.
Egy magyar bankban elég angolul tudni minél jobban (felsőfokú angol és felsőfokú gazdasági a maximum), esetleg ha határ közelében vagy, akkor a túloldalon lévő ország nyelvét.
Az értékpapírjog pedig hasznos megint, ha ügyfelekkel akarsz foglalkozni, nem pedig egy monitorral és papírlapokkal. Rajtad áll melyik irányba orientálódnál.
Nem tudom, miért húzták le az első válaszolót, nagyon jót válaszolt. A pozíciótól függ, hogy könyvelőt keresnek, jogászt, HR-t, informatikust (én is bankban dolgozom infós diplomával), stb… mindegyik más-más képesítést követel meg. Mi például keresünk olyan embert is, aki számviteli diplomával rendelkezik, és olyat is, aki pénzügyi diplomával rendelkezik. Azt kell eldöntened, hogy milyen pozíciót akarsz megpályázni.
A nyelvtudás meg egy másik kérdés, az angol mindig jól jöhet, de érdemes az anyabank nyelvét is megtanulni (banktól függően ez lehet angol, olasz, német, stb…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!