Hogyan lehet valaki regisztrál mérlegképes könyvelő?
Hogyan lesz/lehet a mérlegképes könyvelőből regisztrál mérlegképes könyvelő?
Annyit hallottam, hogy kell hozzá 3 év gyakorlat, és utána továbbképzésekre kell járni.
Ha valaki nem tud vele elhelyezkedni, akkor nem kell/lehet ezekre a továbbképzésekre menni?
"Annyit hallottam, hogy kell hozzá 3 év gyakorlat, és utána továbbképzésekre kell járni."
Igen, 3 év (nem szükségszerűen folyamatos) munkaviszony kell, addig nincs az illetőnek (mérleg)aláírási joga.
"Ha valaki nem tud vele elhelyezkedni, akkor nem kell/lehet ezekre a továbbképzésekre menni?"
Tudtommal akkor elveszik a regisztráció.
Azt hiszem félreérthetően fogalmaztam.
Szóval ha valaki mérlegképes könyvelői végzettséget szerez, de mondjuk sokáig nem talál munkát vele, így nincs gyakorlata, tehát nem regisztrált, akkor ilyen tanfolyamra mennnie se kell/lehet?
Regisztrációhoz más nem is kell csak 3 év gyakorlat?
Gyakorlatnak milyen területen, pozícióban, beosztásban kell lennie? Úgy értem teljes körű könyvelés, vagy elég mondjuk egy-egy terület: szállítói, vevő számla könyvelő, költségkönyvelő...
Pl. pénzügyi asszisztens, könyvelő asszisztens pozícióban is elég a 3 év?
A kötelező továbbképzésekre csak a regisztrált könyvelőknek kell menni. Amíg neked nincs meg, addig nem kell menjél arra. Persze önszorgalomból mehetsz, nincs megtiltva, csak nincs jelentősége.
A 3 év gyakorlatot számviteli területen kell letöltened. Az mindegy, hogy csak egy-egy területet könyvelsz, vagy kompletten, az a lényeg, hogy könyvelésben dolgozz. Szerintem ezek az assziszteni állások is bele tartoznak.
Ha megszerezted a regisztrációt, akkor viszont még abban az évben el kell menjél a továbbképzésre a megszerést követően.
Azt még megkérdezhetem, hogy tudjátok-e, hogy ezek a tanfolyamok miről szólnak? Úgy értem, hogy ott a jogszabály változásokat tárgyalják vagy miket?
Illetve ugyanolyan vizsgával zárul mint mondjuk az okj-s tanfolyam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!