Középiskolai aktiv tanulói jogviszony mellette lehet részmunkaidőben dolgozni?
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne hogy elmultam mar 18 eves. Most vegzem a kozepiskola utolso évét. Szeretnék munkát vaállalni iskola mellett. Ahol nyaron dolgoztam kaptam egy felajanlast hogy felvesznek reszmunkaidoben bejelentett munkaviszonnyal. Ez lehetseges igy hogy kozben kozepiskolai jogviszonyom van?
Nem.
Ha alap-, vagy középfokú iskolában nappali tagozatos hallgató vagy, akkor hiába vagy már 18 éves, kizárólag a szünidőben vállalhatsz munkát.
Ha ugyanez lenne a helyzet, csak nem nappali tagozaton, akkor simán dolgozhatnál, mintha nem is járnál iskolába.
Utolsó, ez nem igaz. 16 éves kor felett iskolai időszakban is dolgozhat! Akkor is, ha nappalin tanul! Csak a 15 évét betöltött, de a 16 éves kort még nem elért diákokra vonatkozik az, hogy csak a nyári szünetben dolgozhatnak.
Kedves Utolsó Válaszoló!
Igazad van, köszi, hogy kijavítottál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!