Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem féltek, hogy a sok kivándo...

Nem féltek, hogy a sok kivándorlás miatt a magyarokat is a románokhoz hasonlóan fogják csúfolni?

Figyelt kérdés
A románok közismertek a külföldi "munkájukról". Eléggé szégyen, hogy a nyugatiak nem látják szívesen őket. Nekem az a sejtésem, ha a magyarok is ilyen ütemben vándorolnak külföldre, ugyan abba a kategóriába esnek, mint a románok. Ezt gondolom senki nem akarja.
2013. szept. 2. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Kit érdekel, amikor ebben az országban a többség nem tud megélni? Amikor már a napi kenyeredet nem tudod itthon megkeresni, akkor szerinted az fogja érdekelni a legjobban a kivándorlókat, hogy "jaj, most ezzel hozzájárulok ahhoz, hogy a magyarokat a románokhoz fogják hasonlítani, jajj, jajjj". Te tényleg ilyeneken agyalsz?

Egyébként megsúgom, hogy már 4-5 évvel ezelőtt azt mondták pl. Londonban a magyarokra, hogy: gipsy. Akkor mi itt a kérdés? Ne vicceljünk már.

2013. szept. 2. 23:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Ne értsetek félre, nem vagyok nagy hazafi vagy ilyesmi, csak elgondolkodtam ezen. Ha egyszer egy népre valamilyen gúny ráragad, azt akár évszázadokon keresztül felemlegetik.

Én pl haragudnék a felmenőimre ha miattuk bélyegeznének meg külföldön.

2013. szept. 3. 00:12
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
A nyugatiaknak már eléggé elegük van a megélhetési bevándorlókból. Az 56-os menekültek mások voltak, őket befogadták, de aki a pénzért megy ki, azt megvetik elég régóta. És nem kell annyi megvetett rabszolga. Lassan leállhatna a népvándorlás. Biztos lepontoztok mérgesen,de ez van. Ide születtünk, itt kellene élnünk, nekünk kellene megoldani, senki sem fog segíteni, meg attól óvjon az Isten, hogy valami II."felszabadító szovjet hadsereg" segítsen"..
2013. szept. 3. 00:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A sok kivándorló közül sokan haza is mennek mert hamar rájönnek hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, és ott sem könnyebb a munkát megszerezni, sőt megtartani mint otthon.

Az meg hogy elkezdenek utálni minket mint a románokat ez nem fog megtörténni. Hogy miért? Mert a magyarok dolgoznak.. Legalábbis azok akik tényleg dolgozni akarnak. Én kint dolgozok lassan 7 éve Angliában, és jó maga is megkérdeztem az angol kollégáimtól, barátaimtól, hogy mi a véleményük a magyarokról..

Tudom mi volt a legtöbb válasz??

Ha látják hogy a magyar nem azért megy ki külföldre hogy más nyakába akassza magát, és eltartott legyen, hanem rendesen, becsületesen dolgozik akkor nincs vele semmi gond. Kedvelik, mert jobb munkaerő bármelyik pakinál, arabnál vagy fekánál.. De sajnos egyre több magyar csak férfi fogónak megy ki.. Fog egy palit, szül neki gyorsan és már el is tartják.. Nekem is van 3 ismerősöm akik így élnek kint...

2013. szept. 3. 00:53
 5/6 A kérdező kommentje:

De azért nem annyira vészes a helyzet Mo-n, hogy ne lehessen megélni. A kivándorlók zöme csak azért megy ki, mert neki "sok" pénz kell.

Én azt tartom a legnevetségesebbnek amikor egy a szakmájában dolgozó egyén otthagyja a melóját és elmegy mosogatni a nagyvilágba, mert azt jobban megfizetik. Mondjuk ha inkább bírják a megalázást, mint a visszafogottan éldegélést, akkor hajrá.

Vagy akik öregasszonyokra vigyáznak külföldön, mit mondanak az unokáiknak? Az én nagyapám a háborús élményeiről mesélt, egy ilyen meg azt fogja mondani, hogy gazdag embereket pelenkázott?

Magyarként is csak röhögni tudok rajtuk nem, hogy külföldiként.

2013. szept. 3. 10:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező..

Én ápolónőként dolgoztam otthon. Öregek otthonában szakképzett ápolóként az öregeket gondoztam. Igen, volt hogy pelenkát cseréltem, és hallgattam az idősek régi emlékeit a háborúról, tragédiájukról. Sokszor 12-16 óráztam. Volt idős ember aki dühös volt a világra, mindenkire, orvosokra, ápolókra és állandóan gondot okozott.. Volt hogy sírva mentem haza mert annyira fáradt voltam, vagy az egyik öreg vagy a főnök éppen alázós kedvében volt. Mindezt 86 ezer forintért..

Igen, én kimentem Angliába hogy többet keressek. Itt kint is ápolónőként dolgozom egy idősek otthonában. Most figyelj! Itt is idős emberek élnek, és ők is a háborús élményeikről mesélnek.. Itt is van öreg aki haragszik a világra, és időnként borsot tör az ember orra alá.. Néha a főnökömnek is rossz napja van.. Naponta 8 órát dolgozom. Nem 12 és nem 16 órát. Napi 8 órát...

Minden hónapban megkapom az 1224 font fizetésemet.. Jelentősen több. JA! és nem élek nyolcadmagammal idegenekkel egy szobában. 2 szobás lakást bérelek, és ugyanolyan körülmények között élek mint otthon éltem a 2 szobás lakásomban... Rájöttem az évek folyamán hogy mindenütt ugyanolyan emberek élnek csak éppen más nyelven beszélnek.. De az emberi viselkedés nem sokban különbözik.. Arra is rájöttem hogy ahogy otthon is megalázhatnak egy munkahelyen, kint is átélheted. Ahogy otthon is megbecsülhetnek a munkahelyen itt kint is megbecsülnek..

Én 86 ezer forintból nem tudtam megélni..Ha kifizettem a számláimat alig maradt ennivalóra.. Itt kint is fizetek számlákat, eszem, sőt el tudok menni szórakozni egy kicsit, tudok ruhát venni magamnak, és végre a hobbimnak is élhetek egy kicsit..

Igen vannak akik több pénzért mennek ki, de vannak akik azért mert otthon nem voltak megbecsülve, nem tudtak megélni becsületes munkájuk révén a fizetésükből.. Nem mindenki megy el takarítónak, vagy mosogatónak.. Sokan igyekeznek a szakmájukban helyt állni..

2013. szept. 3. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!