Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha van színtévesztést korrigál...

Ha van színtévesztést korrigáló szemüvegem, dolgozhatok elekrtonikában?

Figyelt kérdés

2013. aug. 31. 18:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Az elektronika eleve nem nagy áramokról szól. Ha bizonyítottan meg tudod különböztetni a színeket, ezt le is tesztelik, aztán vállalod a felelősséget, hogy hordod a szemüveget állandóan, szerintem semmi akadálya hogy dolgozz.
2013. szept. 1. 11:35
 2/3 anonim válasza:

Jogilag nézve tudtommal nem dolgozhatsz. Illetve bármely más szakmában sem ahol a színtévesztés kizáró ok, mert attól hogy van korrigáló szemüveged, még színtévesztő maradsz. Szemüveggel persze nem, de ezt a jogszabály (még) nem ismeri. A logikát nem értem, mert ha meg életlenül látsz, arra elfogadott a hagyományos szemüveg a szakmák 99%-ban. Persze vadászpilóta például nem lehetsz szemüvegesen.

Szerintem itt a jogszabály el van maradva a technika fejlődésétől, mert a színtévesztés korrigáló szemüveg nem túl régi találmány, legalábbis a hagyományos szemüveghez képest. Valószínű egyébként, hogy egyszer csak változni fog a jogszabály ebbe az irányba, hogy elfogadott lesz. A gyakorlat azonban más lehet, mert ha alapból a szemüvegedben nézed a pöttyöskönyvet, és látod is, akkor az orvos jóindulatán múlhat, hogy nem tekint színtévesztőnek, és aláírja az alkalmasságid.

Neked van egyébként ilyen szemüveged? Ha igen, honnan? Mi az ára? Tényleg jó? Írj egy pár sort róla, mert engem is érdekel.

2013. szept. 1. 12:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Nincsen ilyen szemüvegem.De,ha ez kellene hozzá,hogy azt csináljam,amit szeretek,akkor csináltatunk.
2013. szept. 1. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!