A következő állások közül melyiket válasszam szerintetek (dönteni én fogok, csak érdekel a ti véleményetek is)?
1. Németországban szoftver fejlesztőnek. Hálózati szoftvereket kell írni. Egyelőre fél éves munka lenne. Utána valószínűleg jöhetek haza munkanélkülinek...természetesen tapasztaltabban.
2.Egy közelebbi város a szülővárosomhoz. Kisebb cégnél pneumatikus és hidraulikus áramköröket kell tervezni. A fogszabályzós doktornőm ebben a városban van, ahova minden hónapban egyszer el kell menjek.
3.Távolabbi város melletti falu (az előző várostól 100km-re). Képfeldolgozással kell foglalkozni. Előnye, hogy a Bosch cégnél.Valószínűleg más doktornőt kell válasszak...sajnos.
Én az utolsó kettő között vacillálok. A távolabbi város mellett csak az áll, hogy Bosch, amely a CV-mben pár év múlva nagyon jól mutatna. Azonban napi 1 órát navétázni kell (nem tudom mennyire kell fizetni), mivel nem akarok a faluba költözni (nem bírnám a magányt). A közelebbi városban a cég eléggé kezdetleges. Jelenleg nem igazán van munkájuk, de állítólag beindul...akkor vennének fel engem is. Ez kb 1-2 hónap.
Kezdő mérnök vagyok, az idén végeztem. Félek, hogy addig gondolkodom amíg mindhárom lehetőség elúszik. Fizetéseket nem írtam, mivel az nem releváns jelenleg. Most a cél a tapasztalatszerzés.
Én 100%, hogy az elsőt választanám, mert:
- A külföldi referencia is igen jól mutat, pláne több esélyed lenne vele külföldön munkát találni
- Meg lehet rá a sansz, hogy tudsz maradni fél évnél tovább, akkor meg kánaán
- A fizetés nyilván többszöröse, mint itthon
Érdekes meglátás, köszönöm a válaszod. Azonban engem nem erőst vonz a külföld. Mérnökként szerintem itt is viszonylag jól élhetnék, sőt itt vannak az ismerőseim, rokonaim. Külföldön magányos lennék. Nameg abba is rossz belegondolni, hogy fél év múlva megint ilyen munkanélküli helyzetben lehetnék.
Németországba csak a nyelv miatt mennék, mivel megszeretném tanulni..legalább egy társalgási szintig.
Ha nem akarsz külföldre költözni, akkor azt most döntsd el. Én megértem, de akkor azt mond, hogy nem akarsz külföldre költözni, ne pedig ellenérveket gyújtögess a külföldi állással kapcsolatban.
Mert hát lássuk be, nem mindegy, hogy itthon 300e nettó vagy kint 3,000 eur netto. Mert lehet drágább az élet de azért annyival nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!