Szerintetek Magyarországon MEG LEHET ÉLNI TISZTESSÉGES
MUNKÁBÓL? Sokan mondják hogy nem, menni kell külföldre.
Volt olyan korábban amikor megélt a magyar a havi
fizetéséből, és tudott tervezni is?
2013. aug. 26. 14:53
22/29 David82 válasza:
Bulizás 10 ezer Forint? Az nagyon sok, mire kell ennyi? Én egyszer háromszáz forintból elmentem bulizni. És tudod, hogy csináltam? Elmentem egy szórakozóhelyre, ahol este kilenc óráig ingyenes a belépés -tehát bementem ingyen. Vettem magamnak egy kis dobozos üdítőt, és beosztva azt ittam egész este. Közben jót dumáltam, szórakoztam, táncoltam.
Jól éreztem magam, és kb. 300 forintot költöttem el a szombat este.
Ti mire költötök el tízezret egy buliban?
2013. aug. 26. 20:57
23/29 A kérdező kommentje:
Dévid akkor te még sulibuliba jársz, nem? Nyilván piára megy el a lé, és ha éhes leszel akkor lefojtod hajnalban valami gyorskajával.
A 10 ezret saccperkábénak gondoltam,csak durván számolás végett,de ennyi azért elég szokott lenni,ez lenne a határérték akkor.
2013. aug. 26. 21:44
25/29 A kérdező kommentje:
Persze én sem költöm el, szóval ajánlom mindenkinek az "igyunk, mielőtt elmegyünk inni" című mesekabarét!! Persze vannak olcsó helyek pl. Kakas, de szerintem sok helyen vizezik a piát, és így is drága.
4 tagú család 300 ezerből? Hát max ha picik a gyerekek, de még akkor is csak szűkösen. A normális megélhetéshez szerintem úgy 500 ezer forint/család kezdődik. Nálunk pl a téli hónapokban 60 ezer csak a gáz, és akkor ott a villany, tv-internet, telefon, autó, lakásbiztosítás (ezekre elmegy legalább 100 ezer) Étkezés, gyógyszerek, háztartási szerek további 150 ezer vagy több. Aztán bérletek, öltözködés stb.... Jó ha marad pár tízezer a szórakozásra vagy egyébbre. Mindez a négy emberre osztva.
2013. aug. 31. 23:13
Persze minden viszonyítás kérdése. Mindenkinek mások a céljai, igényei stb. Volt ám olyan ismerősöm aki 80 ezerből élt és szerinte ebből normálisa ki lehet jönni. ... Nekem ez az összeg öltözködésre és szórakozásra (ebbe a kütyük vásárlása is beletartozik) már kevés lenne egy hónapban.
2013. aug. 31. 23:23
Szerintetek Magyarországon meg lehet élni...
NEM ! Nem lehet megélni.
Volt olyan korábban amikor megélt a magyar a havi fizetéséből, és tudott tervezni is?
Igen,volt ! kb. 1989 -ig.
Mennyiből lehet ma Magyarországon megélni,tervezni,stb.
Férj,feleség,egy gyerek. : 600 000 - 700 000 ft./hó ennél kevesebb összegből,biológiailag fent lehet tartani az élet funkciókat egy rövid ideig (pár évig).
2013. szept. 3. 00:39
Meglehet, csak fejleszteni kell magadat és tanulni tanulni tanulni, mind nyelveket, mind szakmát... :)
2015. ápr. 11. 17:32
Kapcsolódó kérdések: