Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek Magyarországon...

Szerintetek Magyarországon MEG LEHET ÉLNI TISZTESSÉGES MUNKÁBÓL? Sokan mondják hogy nem, menni kell külföldre. Volt olyan korábban amikor megélt a magyar a havi fizetéséből, és tudott tervezni is?

Figyelt kérdés

2013. aug. 25. 14:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
#7: Na igen, de mi lesz a lakásvásárlással... ha jó olvasom, ez is a tervek között szerepel.
2013. aug. 25. 15:22
 12/29 anonim ***** válasza:

"#7: Na igen, de mi lesz a lakásvásárlással... "

Miért kötelező lakást vásárolni? A magyarok miért ennyire mereven saját lakás mániásak? Albérletben is ugyanúgy lehet élni, mellette lehet megtakarítani, majd amikor összejön a pénz, lehet venni, hitel nélkül! És nem mellesleg evvel mobilabb is leszel a munkaerőpiacon.

2013. aug. 25. 15:24
 13/29 A kérdező kommentje:

"mellette lehet megtakarítani, majd amikor összejön a pénz, lehet venni, hitel nélkül!"

Albérlet mellett nehéz takarékoskodni szerintem.

2013. aug. 25. 15:37
 14/29 A kérdező kommentje:
# 10/13 Azért havi 1-2 milla nettó szerintem nem átlagos kereset, baromira ritka.
2013. aug. 25. 15:38
 15/29 anonim ***** válasza:
68%

"Albérlet mellett nehéz takarékoskodni szerintem."

Miért is? Szerintem nem nehéz. Már 5,5 éve teszek félre a fizetésemből, albérlet mellett. (50 és 70.000 Ft között tudok megtakarítani.) És nem vagyok túl fizetve, egyszerű irodai alkalmazott vagyok egy multinál.

2013. aug. 25. 15:43
 16/29 anonim ***** válasza:
45%
Engem is érdekelne, mely szakmákkal lehet 1-2 millát nettóban hazavinni...
2013. aug. 25. 20:29
 17/29 anonim ***** válasza:

Nos, nem tudom, ki hány éves, és hogy ki hány éves koráig akar dolgozni, ki hány éves koráig akar élni. Ezt most csak azért, mert remélem nyugdíjra senki nem számít. Akkor viszont most kell félretenned rá. Tehát ha dolgozol 65 éves korodig 40 évet, és 85-ig akarsz élni, a mostani életszínvonaladat biztosító szükséglethez számolj hozzá 50%-ot, hogy ne a gyerekeidre kelljen támaszkodnod később. Mivel a szüleid nyugdíja is alig lesz elég nekik, őket is neked kell majd támogatnod, arra is nyugodtan számíthatsz pár tízest havonta. És az a szülő, aki a két gyerekét mondjuk egyetemre szeretné járatni, az nehezen fog kijönni a 300-ából, főleg, ha ebből 60-at kifizet magának albérletre, meg még fizeti a gyerekeinek az iskoláját, a távoli étkezését, az utazását és az ottani lakhatását is.

Nem tudom, milyen autó fér így bele a 300-ba, de egy nem túl öreg családi autónak csupán az értékvesztése is megvan pár tízezer havonta.

Azt sem tudom, a megélhetésnek része-e az, hogy a hétvégi program nem csupán abból áll, hogy apa tvzik, a gyerek porszívózik, anya meg főz.

300-ból nem megélni, esetleg túlélni lehet!

Az élet egy 4 tagú családnak 1mFt-tól kezdődik. Ebbe már megtakarítás is belefér, hogy biztonságban tudd a családodat, szép ház, medence, két autó, nyaralások, bejárónő, kényelmes élet.

Az élet szép, de drága. Lehet olcsón is, csak úgy nem olyan szép...

(Igen, tudom, a pénz nem boldogít. Tudom... És tudom: biztos sivár az érzelmi világom, amiért ennyire sok pénzre van szükségem... Igen. Nyilván.)

2013. aug. 25. 22:35
 18/29 anonim ***** válasza:

Mivel lehet 1millát keresni havonta?

Sorolom kik azok a barátaim, akik ennyit keresnek, vagy többet. Megjegyzem: mind diplomás, több nyelven beszélő ember, és nem 20évesek ám, hanem 50 felett.

-menő büntetőügyvéd, maszek nőgyógyász/fogorvos, szoftverfejlesztő, különféle vállalkozók (butikos,étteremtulaj,hoteltulaj, házfelújítók, de! egyik se ma kezdte, hanem a 80-as években!)Hr középvezetőként pl nettó 600 körül lehet keresni, hr igazgatóként nettó 1 milla felett (persze nagy cégeknél), nagyvállalatok vezérei, szakigazgatói is simán keresnek ennyit.Egyik bnőm szóvivő, pr igazgató egy nagy cégnél, ő is nettó 1 milla felett keres. (Ő pl. csak 35 éves)

2013. aug. 26. 07:56
 19/29 anonim ***** válasza:

Nettó havi 1millát egy IT-s simán megkeres ha jó benne,csak ahhoz gyakorolni és tudni kell megállás nélkül.

Szerintem egy szinglinek,hogy jól megéljen kell a hvi 1milla,igen tudom én is sivár a lelki világom,így van,és igen pénzéhes is vagyok ezt is tudjuk,sőt csak a pénz érdekel,igen lehet megkövezni.

De számoljuk hozzá,hogy nyaralni akarsz menni mondjuk Sárvárra a Spiritbe ott két éjszaka négy főnek 250.000Ft,kelle egy normális verda mondjuk egy Audi A5 az 12milla,fenn tartása havi 120.000

Konditermi edzések havi 10.000 a bérlet a kaja havi 40.000 és mellé a kiegészítők ami szintén 50.000Ft.

Mellette ha sokat is akarsz keresni akkor folyamatosan fejlődnöd kell:nyelvek,szakmai tréningek ezek is minimum havi 40.000Ft.

Szolárium havi 7000Ft.

Bulizás havi 10.000Ft.

Étterem havi 30.000Ft ha néha elviszed a csajodat.

Egzotikus nyaralás az egy komoly helyen minimum 250.000ft All inclusive-al.

Egy Hublot Maradona óra 5 millió forint.

Tehát igen az élet finom,és jó dolgok sokba kerülnek ekkor tudsz csak normális életet élni,ha persze adsz is magadra,csak így lehet szerintem jól megélni az életet.

2013. aug. 26. 14:16
 20/29 A kérdező kommentje:

"nyaralni akarsz menni mondjuk Sárvárra a Spiritbe ott két éjszaka négy főnek 250.000Ft"

-Ki akar Magyarországon nyaralni, viccelsz?

"Audi A5 az 12milla,fenn tartása havi 120.000"

-Inkább egy japó autó, nincs ennyi a fenntartása sem.

"Konditermi edzések havi 10.000 a bérlet a kaja havi 40.000 és mellé a kiegészítők ami szintén 50.000Ft."

- totál felesleges, minek? Inkább saját kondigép, kutyulékok nélkül.

"Mellette ha sokat is akarsz keresni akkor folyamatosan fejlődnöd kell:nyelvek,szakmai tréningek ezek is minimum havi 40.000Ft."

- ezt aluláraztad, sokkal több, ez max. egy alaptanfolyamra elég.

"Szolárium havi 7000Ft."

- szintén felesleges, vegyél inkább egy szoliágyat.

"Bulizás havi 10.000Ft."

- ezt nagyon aluláraztad, ez max. egy alkalomra elég, ha elég.

"Étterem havi 30.000Ft ha néha elviszed a csajodat."

- ez nagyon olcsó étterem lehet, főleg két főre!

"Egzotikus nyaralás az egy komoly helyen minimum 250.000ft All inclusive-al."

- ahha, fél millától a csillagos ég/fő az egzotikus nyaralás bocsika!

"Egy Hublot Maradona óra 5 millió forint."

- ahha, ez ronda és felesleges! :) Nem egy drogos köcsögről elnevezett órát fogok viselni :))

2013. aug. 26. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!