Mennyit mondhatok fizetési igénynek?
1:
Bocs, de ez nem így működik. És ezt a kérdezőnek is mondom.
Elég sok fizetési igényt hallok a cégünknél és a így néz ki, amikor egy magabiztos ember kéri a fizetését:
-200 ezret akarok.
-Nagyon sajnáljuk, de nem tudunk ennyit biztosítani, csak 150 ezret.
-Áll az alku!
Most ugyanaz a kevésbé magabiztos társa jelentkezik ugyanarra a munkára, ugyanazzal a képesítéssel és ugyanannyi tapasztalattal egy másik cégnél, mint az előző.
-100 ezerben reménykedtem.
-Rendben, akkor ennyit fog kapni. Üdvözöljük a cégnél.
Remélem látszik a különbség. Ha valaki szemérmetlenül, látványosan többet kér, mert biztos magában, sőt több önbizalma van, mint kellene, akkor sokkal többet kaphat, mintha nyuszi és nem mer sokat mondani.
Nem.
Mindkét esetben nettóról van szó.
A munkavállalók általában a nettóval jönnek, mert az nem érdekli őket hogy mennyibe kerülnek a cégünknek, csak hogy mennyit látnak a fizetésükből.
Szóval mindkét esetben nettóról van szó. Nettó 200, 150 és 100 szerepelnek a példákban.
Jaja, az elsővel ne foglalkozz, látszik, h egy nyomorék.
Szerintem is kezdőként min egy nettó 150-et belökhetsz.
Aztán ha lehúztad az egy évet nyugodtan mehetsz 200 nettó fölé.
Ismim 2 év után ennyit kért és szó nélkül belementek.
Kérdező:
A nettó 200-at kérni egy 150-et fizető munkára nem konkrétan a te esetedre értettem. (A 2. vagyok)
Csak a félreértések elkerülése végett.
Csak azt akarom mondani, hogy mindenképp olyan összeget mondj, amit biztos nem kapnál meg, nehogy véletlenül túl keveset mondj és ne kapj annyit, amennyit kapnál.
Szóval ha szerinted a te munkádra kaphatnál 170-et, 200-at, akkor mondj nyugodtan szemrebbenés nélkül 250-300 ezret is. Max. azt mondják, hogy sajnálják, de csak X-et, Y-t tudnak adni.
Te el vagy tévedve, ha szerinted tapasztalt, profi programozók dolgoznak 200 ezerért...
Biztos, h nem fognak annyiért szaroskodni, mivel jóval nagyobb pénz van a dologban....
Szerintem te inkább ne is gondolkozzál ilyenekben, mert valami nagyon balfék csapatod lenne, akikkel garantált a kudarc(főleg a te hozzánemértő hozzáállásod miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!