Aki nettó 100 ezer alatt keres, és havonta elkölt közel 20 ezer forintot cigire, meg még ezen kívül sörözik, iszik is, az hogyan él meg?
Például töltik a cigit.Úgy egy doboz kijön kb 300ft-ból.Amúgy nem tudom,hogy egy gyári melósnak a soron mikor van ideje leszívni a napi egy doboz cigit,ha melózik 12 órát...:/
Amúgy a mi házunkban is van egy ilyen rokkantnyugdíjas házaspár.Ketten laknak 28nm-en.Rezsijük kb havi 30(télen).Ugye nincs mobiljuk,netjük,nem tömegközlekednek.Saját bevallás szerint 120e a kettejük nyugdíja+segélyek.
Szóval nekik van idejük,meg manijuk a napi 1 doboz cigire meg a nemtomén hány sörre-borra.A kaja persze a tescos kechupos tészta szinten van.
Belagezapista
Szerintem Te csak ne ugass...
De gondolom anyád apám fürdik vajban..vagy jó helyen jókor nyaltad és nem kell 12órát melózniuk mint amúgy elég sok embernek.
Szégyen hogy itt elég sokan ugatnak olyan dologról amire nincs rálátása..az nem elég "hogy láttam a szomszédon2 meg "annak így volt"
Éljetek ti úgy ba-szki..azt akkor ugassatok
14:
És te miért nem tudsz magaddal foglalkozni, trollocska?
11:
Igen, de azért ha körbenézel, azért annyira nem általános, hogy sodorják. Nagybátyám például melósként mindig márkás cigit szívott, márkás sört ivott, sőt még a felesége lehúzós rokonai is a nyakára jártak az ő sörét inni, ő kajáját enni, és ez nem volt soha kölcsönös, sosem értettem, hogyan tud megélni. Mondjuk a házán sajnos meglátszott...
17-es na jó de mi számít normális életnek.
Az általam példaképp hozott rokkantnyugdujas szomszédok akik azért,rendben befiztik a rezsit,normális feldél van a fejük felett)azért eszenk is(ok,hogy parizel,csirke far-hát leves,stb),teljesen jó életet élnek egy mondjuk borsod megyeihez képest,ahol ki van kötve a villany,télen majd meg fagynak,mert nincs miből fűteni stb...
Viszont egy olyan emberhez képest akinek autója van,eljár nyralani,van okostelefonja,lapotopja,stb(szóval érted),teljesen gáz lecsúszott prolinak számítnak.
Kicsit OFF,de szerintem ez a dohányos-nemdohányos kérdés inkább korosztályfüggő.A nagyjából 50+-os korosztályból nagyon sok értelmiségi,magas jövedelmű ember is cigizik(csak őket nem látod a buszmegállóban aluljáróban annyira),inkább az én korosztálymban kezdődött(én 31 vagyok),hogy ciki cigizni,mert az olyan "proli"dolog...Anyámék idejében még az volt a ciki ha nem cigizett valaki.Szinte nem volt egyetemista aki füstmentes lett volna,és abban a korosztáylban maradt is a cigi,társadalmi helyzettől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!