Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyakori, hogy CV beadása után...

Gyakori, hogy CV beadása után még csak interjúra sem hívnak be?

Figyelt kérdés

Már kb 5 cég látta a cv-met de nem hívott vissza. Volt olyan is amelyik meg sem nézte.

Habár nincs releváns munkatapasztalatom, az egyetem alatt projektekben vettem részt, magánórákat tartottam, pont ezért, hogy majd legyen esélyem munkavállaláskor.

2013. aug. 20. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan 15-20 küldésre 1 válasz jön, az már jó eredmény. Ha 3-4 válaszból 1 interjú, az már jó eredmény.

"Volt olyan is amelyik meg sem nézte."

Attól, hogy e-mailben küldöd és kérsz visszaigazolást az olvasásról, és nem jön visszaigazolás, még nem jelenti azt, hogy nem látták. Nekem pl rákérdez az Outlook, hogy akarok-e küldeni visszaigazolsát, és 99%, hogy nem küldök. Mint ahogy a visszaigazolás megérkezése sem azt jelenti, hogy valóban el is olvasták a leveledet.

2013. aug. 20. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért az függ attól, hogy mi van a CV-dben. (én 4 helyre küldtem el suli után a CV-met, és abból 4 helyre hívtak be, és nem WC-s néninek adtam be...) Ha olyan CV-d van, ami formailag hibás, ha nincs benne meg az elvárt minimum, akkor simán dobják a kukába.
2013. aug. 20. 12:38
 3/8 Carragher_x ***** válasza:
85%
gyakori, mivel a legtöbb pozira masszív túljelentkezés van.
2013. aug. 20. 14:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Volt amelyiknél én voltam a 353-ik jelentkező.
2013. aug. 20. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 helyre küldtem CV-t, a 3.-ra fel is vettek. Mondjuk én nem pályakezdő vagyok és ez nagy előny.

De te se csüggedj. Az, hogy nem válaszolnak teljesen "bevett szokás", mert nincs rá kapacitás, hogy azzal is törődjenek, aki nem felelt meg. Küldd csak el újra és újra a CV-det minden alkalmas állásra és egyszer csak össze fog jönni.

Azt tudnod kell, hogy ahova engem most felvettek 32 üres pozíció volt - 3700 CV érkezett rá... Ebből legalább 100 ember ugyan úgy alkalmas lett volna a munkára, mint én. (3600 meg totál alkalmatlan, csak ész nélkül küldözgetik a CVjüket mindenhova...). De 100ból is nehéz bejutni. Főleg kisebb cégeknél, ahol nincs HR a főnök sorba nézi érkezési sorrendbe a beérkezett jelentkezéseket és amikor már 10 db megfelelőt talált nem is olvassa tovább... Úgy hogy a friss hirdetéseket érdemes figyelni mindig.

2013. aug. 20. 15:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5 kiküldött cv nem sok, főleg pályakezdőként nem, akkor sem, ha egyébként keresett diplomád van.

Az pedig mindennapos, hogy nem válaszolnak rá.

2013. aug. 20. 15:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Majd megszokod. Én tavaly fél évig kerestem állást. Nem vagyok pályakezdő, szerintem elég jó a cv-m.

Diploma, nyelvtudás, tapasztalat.

És nem küldözgetem ész nélkül az önéletrajzomat, csak oda küldtem be, ahol pontról pontra megfeleltem a pályázatnak.

Így fél éven keresztül a városban összesen kb. 10 állásra jelentkeztem. Itt lehurrogtak, hogy milyen hüle vagyok már, ezt nem így kell csinálni, adjam be mindenhova. Minek? Hogy a kukában landoljon?

Ha logisztikust keres, logisztikus végzettséggel, tapasztalattal, talál is kb. 100-at. Már nem olyan világ van, hogyha nincs, felveszek mást, mert lesz.

A 10 pályázatból 8-ra nem is válaszoltak. Engem is bosszantott nagyon, mert azért számítottam rá, hogy nem biztos, hogy felvesznek, de azért arra nem, hogy még interjúra sem hívnak be.

Ez van, majd megszokod. Pályakezdőként nagyon nehéz, inkább gyakornok állásokat nézegess.

2013. aug. 20. 21:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen minimálbérért is hajlamos vagyok dolgozni, csak adjanak egy esélyt.
2013. aug. 20. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!