Ha valakit baleset ér, hogyan értesül a munkáltató?
A kérdés szerencsére elméleti, de elgondolkoztatott. Betegség esetén ugye betelefonál az ember reggel, hogy néhány napig nem tud dolgozni.
Ha valaki baleset ér, tehát nincs olyan állapotban, hogy tájékoztassa a munkáltatót, mi történik?
Munkáltató ugye annyit lát csak, hogy adott napon nem jelenik meg a munkavállaló, telefonon nem tudja elérni.
Általában azért az emberek nagytöbbségének van 1-1 hozzátartozója, mely értesíteni tudja a munkahelyet.
A korábbi munkahelyemen pedig meg kellett adni olyan személyt, aki probléma esetén értesíthetnek. Gondolom, ha huzamosabb ideig elérhetetlen lennék, nem jelentkeznék és nem jelentem volna meg a munkahelyen előbb-utóbb megkeresték volna.
A jelenlegi helyen mondjuk ilyen nem volt, de lakcímem tudják tehát valószínűleg eljönnének.
Nagy cégnél dolgozom, a feletteseim és néhány kolléga mobilszáma a telefonomban van. De ha feltétlezzük, hogy autóbaleset ér például és mind magamat, mind a telefont összetöröm, akkor az sem opció, hogy a hozzátartozóm a telefonomban megkeresi a nevet.
Másrészt ilyen esetben szerintem eszükbe sem jutna intézkedni, inkább az állapotom miatt aggódnának.
Vagy ilyenkor pár nap késéssel értesül a munkáltató és utólag tudja meg, hogy mi történt?
Lakcímemet persze nekem is tudják, de értelemszerűen nem találnának itthon senkit.
Az egyik hozzátartozó értesíti a céget, hogy mi történt. Ennyi.
Mi is így tudtuk meg, múlt héten, hogy az egyik kollégánk balesetben meghalt. Bejött az egyik rokona, és személyesen elmondta.
Nem fogják azonnal tudni, csak pár nap múlva. Hallottam már olyat is hogy pár nap elteltével maga a cég érdeklődött telefonon hogy mi van az illetővel.. Van olyan lehetőség is, a cég elküldi az egyik kollégát hogy nézzen már utána mi van vele..(akivel jóba volt)
De mindig valami hozzátartozó szól a baleset után pár nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!