Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valakit baleset ér, hogyan...

Ha valakit baleset ér, hogyan értesül a munkáltató?

Figyelt kérdés

A kérdés szerencsére elméleti, de elgondolkoztatott. Betegség esetén ugye betelefonál az ember reggel, hogy néhány napig nem tud dolgozni.

Ha valaki baleset ér, tehát nincs olyan állapotban, hogy tájékoztassa a munkáltatót, mi történik?

Munkáltató ugye annyit lát csak, hogy adott napon nem jelenik meg a munkavállaló, telefonon nem tudja elérni.

2013. aug. 20. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában azért az emberek nagytöbbségének van 1-1 hozzátartozója, mely értesíteni tudja a munkahelyet.

A korábbi munkahelyemen pedig meg kellett adni olyan személyt, aki probléma esetén értesíthetnek. Gondolom, ha huzamosabb ideig elérhetetlen lennék, nem jelentkeznék és nem jelentem volna meg a munkahelyen előbb-utóbb megkeresték volna.

A jelenlegi helyen mondjuk ilyen nem volt, de lakcímem tudják tehát valószínűleg eljönnének.

2013. aug. 20. 08:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagy cégnél dolgozom, a feletteseim és néhány kolléga mobilszáma a telefonomban van. De ha feltétlezzük, hogy autóbaleset ér például és mind magamat, mind a telefont összetöröm, akkor az sem opció, hogy a hozzátartozóm a telefonomban megkeresi a nevet.

Másrészt ilyen esetben szerintem eszükbe sem jutna intézkedni, inkább az állapotom miatt aggódnának.

Vagy ilyenkor pár nap késéssel értesül a munkáltató és utólag tudja meg, hogy mi történt?

Lakcímemet persze nekem is tudják, de értelemszerűen nem találnának itthon senkit.

2013. aug. 20. 08:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Az egyik hozzátartozó értesíti a céget, hogy mi történt. Ennyi.

Mi is így tudtuk meg, múlt héten, hogy az egyik kollégánk balesetben meghalt. Bejött az egyik rokona, és személyesen elmondta.

2013. aug. 20. 08:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem fogják azonnal tudni, csak pár nap múlva. Hallottam már olyat is hogy pár nap elteltével maga a cég érdeklődött telefonon hogy mi van az illetővel.. Van olyan lehetőség is, a cég elküldi az egyik kollégát hogy nézzen már utána mi van vele..(akivel jóba volt)

De mindig valami hozzátartozó szól a baleset után pár nappal.

2013. aug. 20. 08:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Mivel a munkahelyen szinte mindenkinek van 1-2 olyan munkatársa, akivel az átlagosnál jobb a kapcsolata, ha a főnök hiába hívja telefonon a dolgozóját, az nem elérhető, olyankor a többi dolgozót szokták megkérni, hogy valaki munka után menjen el a lakásra, vagy egyéb barátokat, rokonokat, szomszédokat keressen meg.
2013. aug. 20. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!