Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Színművésznek hogy lehet...

Színművésznek hogy lehet jelentkezni?

Figyelt kérdés

19éves vagyok. Egyetemre nem mentem. Viszont, örömmel lennék ilyen színművész.

Van tehetségem az tény. Amikor indultam ilyen versenyeken gondolok itt szavalóversenyre mindig dobogós voltam stb.

Debrecen környéki vagyok egyébként.

Előre is köszönöm a válaszokat! ^^

2013. aug. 17. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm színjátszó körbe járt, ők is csináltak előadásokat:) Amúgy:

[link]

:):)

2013. aug. 17. 13:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg hátha van valami statiszta szerep, valami studió szinház Debrecenben.

[link]

Egyébként színművész az aki elvégezte az egyetemet (korábban főiskolát). Színész meg az aki pl valami színi tanudában szerzett végzettséget.

2013. aug. 17. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolj aztán jövőre menj egyetemere.
2013. aug. 17. 16:31
 4/5 anonim válasza:
Először érdeklődj a debreceni színháznál, esetleg van-e valami lehetőség, majd kilincselj a többi színháznál. Rámenős, talpraesett légy. Ne ijedj meg, hogy ma már minden bokorban színitanoda működik. Nem jelent semmit a papír. Lehetőséget keress, amivel aztán próbálj élni, hogy bizonyíthasd tehetségedet. Ha nem megy elsőre színészként, akkor állj be ruhatárosnak, kellékessegédnek, portásnak, bárminek, csak ott légy a színházban.
2013. aug. 19. 14:24
 5/5 anonim válasza:

Keress jó színjátszókört, egyetemi színházat, bármit, ahova jelentkezhetsz, járj tánc- és énekórára, hogy minél többrétű légy, így esélyed nyílik több castingra elmenni. Mindig figyeld az ilyen hirdetéseket, és igen, kopogtass a színházakban, hátha akad valaki statiszta szerep.

Mindemellé nézz nagyon sok előadást, interjút, próbálj meg tanulni a számodra szimpatikus színészektől.

Ajánlom Sztanyiszlavszkijtól A színész munkája című könyvet, illetve olvass Grotowskit, és hasonló témájú könyveket.

Érdemes színműre jelentkezni, még ha nem is vesznek fel, de a rostákon is sokat tanulhatsz, mondanak véleményt (osztályfőnöktől függ, de általában van valami visszajelzés), felmérheted a többi jelentkezőt, stb.

2013. szept. 21. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!