Kamu önéletrajz miatt lelkiismeretfurdalásom van. Mit lehet tenni?
Az egyetem elvégzése után bezárkóztam - így mikor munkahelyre kerültem nem tudtam beilleszkedni a csapatba - a feladatokat is nehezen tanultam meg, nem is érdekelt a munka különösebben (nem is volt érdekes) - így sokszor kirúgtak. A Cv-m ben persze ez így nem tükröződik, hanem kicsit módosítottam a dolgokon pl. 3 hónapos munkaviszonyt egy évnek tüntettem fel - mert közben volt másik 2 munkahelyem is. Ráadásul 2 éve valami pszichés betegség miatt nem tudtam aludni este csak gyógyszerekkel - így nem is nagyon dolgoztam - de így is volt 5 munkahelyem - 1-2 hónapig. Ha beírom a valóságot akkor a büdös életbe nem vesznek fel sehová - mert azt mutatja hogy nem tudok helytállni. Pedig most már jobban vagyok, sokat javultam, tanultam. Úgy érzem most menne a dolog, talán még élvezném is - soha nem magával a munkával volt bajom, hanem hogy emberek között kellett lenni, alkalmazkodni hozzájuk - ez korábban nem ment.
Viszont most meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy kénytelen vagyok kamuzni a CV-t illetően ha állásra jelentkezek. Mit tegyek?
Ha nem kamuzol, nagy valószínűséggel nem fogsz tudni elhelyezkedni.
Megpróbálhatsz úgy enyhíteni a helyzeten, hogy nem pontos dátumokat adsz meg, csak évszámokat. Pl. XY Kft. 2010-2011 (ha pl. decemberben dolgoztál) Z Kft. 2012 stb.
Jobb híján...
Azért, ha felvettek, és kérik a TB kiskönyvedet (a rózsaszín, amiben a munkáltatók feltüntetik az alkalmazás idejét és aláírással igazolják), vedd elő a "sajnos elveszett költözésnél", vagy hasonló érvet, mert kínos lenne odaadni a sok 1-2 hónapos munkaviszonnyal vezetett papírodat, ami az életrajzodban található dolgokat kicsit más megvilágításba helyezné. Talán nem kötnék össze a szálakat, de talán mégis.
Nyitnak neked új könyvet, a régit is tartsd meg, de ne add le a munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!