HR-esek, ti is ilyen önéletrajzokat és motivációs leveleket szoktatok kapni?
Én egyáltalán nem ezzel foglalkozom. Röviden arról van szó, hogy a cégnél, ahol dolgozom indítottak egy gyakornoki programot. Pályakezdőket, vagy minimális tapasztalattal rendelkező fiatalokat vesz fel a cég határozott időre. Mivel főleg én fogok velük dolgozni, a főnököm átküldte nekem a kiválasztott nyertesen CV-jét és mot.levelét, hogy mégis tudjam, hogy kik jönnek ide szeptembertől.
Hát el vagyok képedve. Nem olyan régen voltam én is a másik oldalon. Én is voltam álláskereső. De ilyen dokumentumokat ki nem adtam volna a kezemből.
És ezek a nyertesek, milyen lehet a többi...?
A motivációs levélben mindenki nagyjából egy oldalt írt. De konkrétum nem sok van egyikben sem. Általában a sablonszöveges hablaty megy mindegyikben némi önfényezéssel.
A CV-knél már a forma is elég érdekes. Sokaknál látszik, hogy netről, innen-onnan összekukázott kész önéletrajzot aktualizáltak a saját adataikkal. Ez még nem lenne baj. Csak többen is több sablonból ollózták össze a nekik megfelelő részeket. ÉS arra nem vették a fáradtságot, hogy legalább valami egységes formázást végezzenek rajta. Pl elkezdi az első oldalon valahogy, a következő már teljesen más stílusú. Teljesen más betűméret, betűtípus és a kis alcímek is teljesen másképp vannak formázva.
Ti is kaptok ilyeneket? Benneteket nem befolyáson az, hogy hogy néz ki külsőre egy önéletrajz, hogy mennyire látszik rajta hogy igényesen össze van állítva, vagy csak összedobálva?
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy a válaszolók között mennyi tényleg a szakmabeli HR-es, és mennyi a sok unatkozó tizenéves, esetleg munkanélküli, aki most rajtam éli ki egy meghiúsult állás felvételi sérelmeit...
Csak nyugodtan, nem zavar. A válaszok tartalmából azért nagyjából ki lehet szűrni.
Én ugyan nem vagyok HR-es, de csodálkozom azon, amit leírsz.
Mégis hol laksz? Én Fejér megyében, itt protekció nélkül egyszerűen képtelenség állást találni.
Amit leírsz, az alap, igen, egy pályakezdőnek is formázni kéne az önéletrajzát, és ha irodába akar menni dolgozni, máris megbukott, mert kiderült, hogy nem ért a szövegszerkesztőhöz, és nem igényes a munkájára.
Én már nem vagyok pályakezdő, de jelenleg állást keresek. A fejvadászok el vannak ájulva az önéletrajzomtól, de a cégek még nem hívtak be interjúra. Pedig ha ilyen a konkurencia?! Akkor én miért nem vagyok jó szakirányú végzettséggel, szakirányú tapasztalattal? Sosem értettem.
A férjem bolti eladó. Egyszer kerestek embert. És bejött egy nem napon barnult illető, és kezükbe nyomott egy füzetből kitépett, félbetépett papírt, amin a kézzel írt önéletrajza szerepelt. Az 5 éves lányom különbet rittyent. Nem volt benne egy egyenes sor. Még a netre is feltették, annyira nagy sikert aratott a dolog. Azért ambíciózus volt a srác, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!